...Ve Çin Google'a kükredi!

Çin, Google'ın "dükkanı kapatırız" tehdidine ilk kez cevap verdi; Çinliler Google'a akın etti!...

...Ve Çin Google'a kükredi!

Google'ın "gerekirse çekilirim" tehdidine Çin yönetiminden gelen cevap gecikmedi. Çin'de bulunan herkesin internetteki kurallara uyması gerektiğini ifade eden Çin Dışişleri sözcüsü, Google'ın diğer sitelerden herhangi bir ayrıcalığının bulunmadığını açıkladı.

Google'ın Çinli insan hakları temsilcilerinin Gmail hesaplarının kırılmasıyla birlikte yaptığı açıklamanın yankıları sürüyor. Google, kendine yapılan saldırıların kabul edilemeyeceğini, gerekirse bu ülkeden tamamen çekilebileceğini açıklamıştı.

Google'ın üstü kapalı bu tehdidine ise Çin yönetiminden gelen cevap gecikmedi. İnternetin herkese açık olduğunu dile getiren Çin'in Dışişleri Bakanlığı sözcüsü olan Jiang Yu, Çin'de internet siteleri üzerinde uygulanan sansür kurallarına herkesin uyması gerektiğini açıklarken, Google'dan da bu yönde bir beklentileri olduğunu belirtti. Çin'de internet için bazı kuralların bulunduğunu hatırlaran sözcü, bu kuralların Google da dahil herkes için geçerli olduğunun altını çizdi.

Çin yönetiminin sansürcü tutumu karşısında tepkilerini ortaya koyan insan hakları temsilcileri ise Google'ın Hong Kong binasına akın ederek Google'a destek çıktı. İlgili fotoğrafları galerimizde görebilirsiniz...

Okuyucu Yorumları