Vazgeçemeyeceğiniz 5 Chrome eklentisi

Kullanmaya başladığınızda, bağımlılık yapacak 5 Chrome internet tarayıcı eklentisi burada...

Vazgeçemeyeceğiniz 5 eklenti

Google söz verip duruyor ama Chrome için henüz eklenti çıkartmış değil. Oysa başka kaynaklarda, bu hızlı internet tarayıcıyı daha kullanışlı hale getirebilmek için kurabileceğiniz çeşitli eklentiler mevcut.

Eklentilerin çoğu oldukça yararsız olmasına karşın içlerinde bazı cevherler de yok değil. Bu 5 Chrome internet tarayıcı eklentisi ile siz de tarayıcınızı daha güçlü hale getirebilirsiniz!

İnternet tarayıcı içerisinde ekran görüntüsü almak, düzenlemek, notlar iliştirmek, sosyal ağları daha hızlı kullanmak ve sohbet etmek, interneti bir dergi gibi tarayıcı ekranında anında görmek ve dahası bu eklentilerle sizin elinizde...

Aviary Screen Capture

Aviary Screen Capture
Yakala, kes, yapıştır...

Aviary, güçlü bir resim editörüdür. Chrome içerisinde anında ekran görüntüsü alabilirsiniz. Yakaladığınız ekran görüntülerini Aviary resim editörünün Chrome içerisine yerleştirilmiş bir sürümü ile hemen elden geçirip, kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Aviary sadece resim düzenleme eklentisi değil, Aviary Audio Editor gibi başka yararlı eklentiler de sunuyor.

Download: Aviary Screen Capture

Chrowety

Chrowety
İspanyollar çok seviyor

Yurt dışında bir çılgınlık olan, ülkemizde de Facebook'un kalabalık arayüzünden bunalanların soluğu aldığı Twitter için çok yararlık bir araç. Chrome içerisinden Twitter kullanmayı çok kolay ve hızlı hale getiriyor. Kullanmaya alışmak ise hiç vakit almıyor.

Seesmic Web gibi gelişmiş özelliklere sahip olan bu eklenti, Twitter kullanıcılarının favori araçlarından birisi olacaktır.

Download: Chrowerty

Feedly

Feedly
Ana sayfanızda nete bir göz atın

Feedly, Google Reader'ı dergiye benzer bir başlangıç sayfasına dönüştürür. Firefox için de mevcut olan bu eklentinin güçlü bir hayran kitlesi var. Kullanmaya alışanlar kolay kolay bırakamıyor.

Artık resmi bir Google Chrome sürümü bulunan Feedly, oldukça hızlı çalışıyor. Dergi okur gibi internet içeriğini derli toplu bir şekilde görebileceğiniz bu eklenti, farklı kaynaklardan içerik takibinde oldukça yararlı bir eser.

Download: Feedly

Chrome Reader

Chrome Reader
RSS beslemelerini düzgün bir şekilde görüntüler

Google'ın kendi RSS okuyucusunun olmaması büyük bir eksiklik. Google Chrome için Chrome Reader, bu önemli eksikliği kapatıyor.

Chrome bir RSS bulduğu zaman, RSS ikonuna tıklarsanız bu RSS beslemesine otomatik olarak Google Reader'da abone olursunuz. Normalde tıkladığınızda ekrana XML ile dolu bir sayfa gelir.

Chrome Reader basit işlevinin yanı sıra, yeni abonelikleri eklenti içerisindeki klasörlere eklemenize de imkan tanır.

Download: Chrome Reader

Dotspots

Dotspots
Google Chrome'un resmi eklentileri gelene kadar, hatta geldikten sonra da...

Dotspots bir not alma hizmetidir. Google Chrome eklentisi olarak kurulduğunda, internet sayfalarındaki içerikler üzerinde not almanızı sağlar. Paragraftaki metni seçmeniz yeterlidir.

Bu eklenti ile diğer kullanıcıların aldığı dipnotları da görebilir ve kendi kullanımınız için düzenleyebilirsiniz. Bu eklentiyi kullanmak için bir DotSpots hesabı açmanı gerekir. Ancak internet sayfaları üzerinde çalışırken size sunacağı kolaylıklar, hesap açmanın zahmetine katlanmayı değer hale getiriyor.

Ana sayfa: dotspots.com

Okuyucu Yorumları