VALORANT Game Changers EMEA 3. aşama finali İstanbul’da yapılacak

2024 yılı, VALORANT Game Changers EMEA için heyecan verici etkinliklerle devam ediyor. Mart ve Haziran aylarında gerçekleştirilen 1. ve 2. aşama büyük finallerinde G2 Gozen ve Team Falcons, rakiplerini 3-0'lık skorlarla mağlup etti.

VALORANT Game Changers EMEA 3. aşama finali İstanbul’da yapılacak

2024 yılı, VALORANT Game Changers EMEA için heyecan verici etkinliklerle devam ediyor. Mart ve Haziran aylarında gerçekleştirilen 1. ve 2. Aşama büyük finallerinde G2 Gozen ve Team Falcons, rakiplerini 3-0'lık skorlarla mağlup etti. Şimdi ise gözler, Eylül ayında başlayacak olan 3. Aşama'ya çevrildi.

VALORANT Game Changers EMEA 3. Aşama'nın büyük finali, 6 Ekim Pazar günü İstanbul'daki ESA Arena'da düzenlenecek. Bu finalde, EMEA bölgesini VALORANT Champions Tour 2024: Game Changers Championship'te temsil edecek takımlar belirlenecek. Playoff'lara katılma hakkı kazanan takımlar, büyük final dışında tüm karşılaşmaları çevrimiçi olarak oynayacak.

Playoff'lar, iki grubu ilk dörtte tamamlayan takımların çifte eleme usulüyle mücadele edeceği bir formatta gerçekleşecek. Üst gruptaki takımlar, büyük finale ulaşmak için üç tur, alt gruptaki takımlar ise dört tur oynayacak. Üst grup finali üç maçlık, alt grup finali ise beş maçlık seriler şeklinde oynanacak. Büyük final ise beş maçlık bir seri formatında yapılacak.

İzleyiciler, Playoff'ların ilk iki günündeki karşılaşmaları 23-24 Eylül tarihlerinde twitch.tv/dive_gg adresinden, 25 Eylül’den itibaren başlayacak olan maçları ve 6 Ekim’deki büyük finali ise twitch.tv/valorant_tur adreslerinden canlı olarak takip edebilecekler.

VALORANT Game Changers EMEA, yeni bir karma cinsiyetli turnuva olan VCT OFF//SEASON Spotlight Series'i de duyurdu. Bu turnuva, 10-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ve Paris Games Week (PGW) etkinliğinde sona erecek.

Davetli turnuvaya, Game Changers'a aktif katılım gösteren 14 VCT ve Game Changers takımı çağrılacak. Takımlar, kadrolarındaki cinsiyet çoğunluğunu kendileri belirleyecek ve her takımda en az iki Game Changers oyuncusu bulunması zorunlu olacak. Turnuvada, 30.000 € ödül havuzu için mücadele edilecek ve büyük final, 24 Ekim'de PGW'nin 2000 kişilik ana sahnesinde oynanacak.

Playoff'lar çifte eleme usulüyle oynanacak ve takımların sıralamaları, geçmişte aldıkları sonuçlara göre belirlenecek. İlk iki takım, ilk turu geçerken, kalan on iki takım kendi aralarında mücadele edecek. Ardından, üst ve alt gruplara ayrılacak olan takımlar, sırasıyla dört ve altı tur oynayacak.

VALORANT EMEA Espor Lideri Daniel Ringland, turnuva hakkında şu değerlendirmede bulundu: "VALORANT Game Changers'ı ilk kez farklı ülkelere taşıyacak olmanın ve 2024 VALORANT Espor takvimine Paris Games Week'te düzenlenecek karma cinsiyetli bir turnuva eklemenin heyecanını yaşıyoruz. Game Changers ile amacımız, ekosistemimizde kadınlar için yeni fırsatlar yaratmak. Bu etkinliklerin, tüm oyuncuların en üst seviyede birlikte mücadele ettiği bir geleceğe katkı sunmasını umuyoruz."