Uzaylılara bir mesaj göndermek ister misiniz?

Uzaydaki dostlarımıza gönderecek bir mesajınız mı var? Öyleyse gönderin gitsin!

Uzaylılara mesaj gönderin!

Gliese 526'da yaşayanlar, Dünya'dan gelecek olan haberleri bekliyorlar...

Böyle bir uygarlık, gerçekten olabilir veya olmayabilir. Bu haberleri olduktan sonra gezegenimizi işgal etmeye gelebilirler veya gelmeyebilirler. Bunları bilmiyoruz ama bu gezegen ile bağlantı kurmaya çalışan bir proje şu anda ciddi ciddi mevcut.

Lone Signal (Yalnız Sinyal), Gliese 526 gezegenine sürekli olarak haber göndermeye çalışan bir sistem. Gliese 526, 17,6 ışık yılı uzaklıktaki Bootes veya Wolf 498 adıyla bilinen takımyıldızı içerisinde yer alan küçük, kırmızı bir yıldız.

İçlerinde Jacob Haqq-Misra'nın da bulunduğu bir grup uzay sevdalısı, 1960'lardan günümüze kalmış olan, nükleer silahlara dayanıklı Jamesburg Earth İstasyonu'nu kullanarak, sisteme mesaj göndermeyi planlıyor. Yakın zamanda 3 milyon dolara satılması teklif edilen bu soğuk savaş kalıntısı, aynı zamanda Neil Armstrong'un aya attığı adımların dünyaya ulaşmasına yardımcı olmuştu.

Lone Signal grubu, şu anda bu istasyon üzerinde 30 yıllık bir kullanım hakkına sahip. Bu süre içerisinde Gliese 526'ya iki farklı ışın göndermeyi planlayan grup, ışınlardan birinin gezegenimiz hakkında temel bilgiler ve fizik kuralları, diğer ışında ise biz insanların gönderdikleri mesajlar yer alacak.

Devamı, haberimizin ikinci sayfasında...

Herkes mesaj gönderebilecek!

Herkes mesaj gönderebilecek!

Proje hayata geçtiği zaman, herkes, 144 karakter boyutunda, kısa bir mesaj gönderebilecek. Daha fazla sayıda mesaj göndermek veya resim, daha uzun mesajlar göndermek için ise, bir miktar ödeme yapılması gerekecek. Bu ödemeler ile, projenin kendi kendine hayatta kalabilmesi planlanıyor. Gönderilen bu mesajları ise, internet üzerinden takip edebilecek ve/veya sosyal medyada paylaşabileceksiniz.

Projenin kurucularından biri olan Pierre Fabre'nin söylediğine göre, projenin bilimsel olarak amacı, dünya dışında zeki yaratıklar bulmak. Ancak projenin önemli bir amacının da insanların kendi düşünceleri ve farklılıklarının dışına çıkıp, tamamen farklı bir uygarlığa ne diyebileceklerini düşündürmek olduğunu söylüyor.

Belki de en klasik mesajlarla başlamak, en doğru tercih olabilir. Mesela, "Lütfen bize zarar vermeyin!"

Okuyucu Yorumları