Uzaylılar, Mars yüzeyine emoji mi çizdi?

Mars'ta görenleri şaşırtan öyle bir oluşum var ki, "uzaylı trol kardeşlerimizin" dünyadaki komşularına şaka yapmaktan keyif aldıklarını düşünmekten kendinizi alamayacaksınız.

Uzaylılar, Mars yüzeyine emoji mi çizdi?

Mars dediğimiz gezegende, çok "trol" uzaylılar yaşıyor olabilir mi? 70'li yıllarda Mars yüzeyinde insan yüzüne benzeyen bir şekil keşfedilmişti. Yıllar sonra bu insan yüzünün, üzerine bomba atılmış gibi parçalanmasıyla, artık bu yüzü görmemiz mümkün değil.

Ancak Mars'taki "uzaylı kardeşlerimiz", Mars yüzeyine insan yüzü çizmekten bıkmıyor olabilirler. Şimdi de gezegen yüzerinde bir "SMILEY" bulduk. Ancak konu biraz karışık...

Gökbilimciler Mars'ta gülen yüz şeklinde bir yapı keşfettiler ve bu sadece rastlantıdan öte bir durum olabilir. Araştırmacılar bu yapının Kızıl Gezegen'de geçmiş yaşamın izlerini barındırıyor olabileceğine inanıyor.

Bu sırıtan oluşum bir çift krater gözünden ve eski tuz birikintilerinin halkalarından oluşuyor.

Bu tortular uzun zaman önce kurumuş eski bir su kütlesinin kalıntıları ve geride yalnızca kızılötesi kamerayla bakıldığında görülebilen bu emoji benzeri kalıntıyı bırakmış.

Fotoğrafı çeken Avrupa Uzay Ajansı (ESA) şunları söyledi: "Eski su kütlelerinin kalıntıları olan bu birikintiler, milyarlarca yıl öncesine ait yaşanabilir bölgelere işaret ediyor olabilir."

Öyle anlaşıyor ki, Mars'ta bir zamanlar gerçekten su varmış, tuz varmış... Artık hayat da oluversin, değil mi? Bakalım bilim insanları veya Galaksiler Fatihi Elon ne zaman Mars'a inip uzaylı kardeşlerimizi veya kalıntılarını bulacaklar?