Uzaydan geldikleri iddia edilmişti... Sırları ortaya çıktı!

Meksika'ya yapılan bir sevkıyatta ele geçirilen ve 'uzaydan geldiği' söylentisi yayılan mumyalanmış iki bebeğe benzeyen cisim Perulu Adli Tıp uzmanları tarafından incelendi ve sonuç ortaya çıktı...

Uzaydan geldikleri iddia edilmişti... Sırları ortaya çıktı!

Peru'daki adli tıp uzmanları, geçen yıl Güney Amerika ülkesindeki gümrük yetkilileri tarafından Meksika'ya giderken ele geçirilen iki figür ve üç parmaklı bir el ile ilgili Cuma günü açıklama yaptı. Uzmanlar bu cisimleri, insan eliyle yapılmış oyuncak bebekler olarak tanımlandı. Muhtemelen topraktan alınmış hem insan hem de hayvan parçalarından yapılmışlardı.

HAYVAN KEMİLERİ, KAĞIT, YAPIŞTIRICI

Adli tıp uzmanları bu nesnelerin, kağıt, yapıştırıcı, metal ve insan-hayvan kemikleri kullanılarak insan eliyle yapıldığını söyledi. Analizi yöneten adli arkeolog Flavio Estrada, bulguların bazı insanların figürlerin "uzaydan; başka bir gezegenden geldiği yönündeki inançlarını boşa çıkardığını, bunların tamamen yanlış olduğunu" söyledi. Estrada, "Sonuç basit: bunlar bu gezegenden hayvanların kemikleriyle, modern sentetik yapıştırıcılarla bir araya getirilmiş oyuncak bebekler" dedi.

KİME AİTLER?

Savcılık bu nesnelerin kime ait olduğunu açıklamadı. Yetkililer Ekim ayında gümrükte yakalanan nesnelerin alıcısının bir Meksika vatandaşı olduğunu söylemekle yetindi. Öte yandan Meksikalı gazeteci ve kendini "UFO uzmanı" olarak tanımlayan Jaime Maussan da geçen Eylül ayında Meksika kongresinin önüne benzer tanımlanamayan sahte nesneler getirmiş ve bunların Peru'nun antik Nazca Çizgileri yakınında bulunduğunu; 700 yıldan daha eski olduklarını iddia etmişti.