Uzayda su üretmenin pratik bir yolunu bulmuş olabiliriz

Bilim insanları, yüksek enerjiye ihtiyaç duymadan, hidrojen ve oksijeni birleştirip uzayda su üretmenin bir yolunu bulmuş olabilir. O zaman, galaksiler arası yolculuklar için biletinizi ayırtmaya hazırlanın.

Uzayda su üretmenin pratik bir yolunu bulmuş olabiliriz

Uzayda su bulmak için bakmadığımız yer kalmadı. Ama aynı zamanda uzayda su üretmenin çok basit bir yolunu da keşfetmiş olabiliriz.

Illinois'deki Northwestern Üniversitesi'nden bir ekip, gaz moleküllerini gerçek zamanlı olarak görüntülemek ve analiz etmek için yeni bir yöntem geliştirdi. Bilim insanları bu yöntemi kullanarak, bir paladyum paneli içine hidrojen gazının girişini ve burada oksijenle birleşerek su kabarcığı oluşturmasının görüntüsünü kayıt altına aldı.

Bu yöntem, bilim insanları için uzayda veya Ay'da, ya da uzak gezegenlerde içi önceden hidrojenle doldurulmuş paladyum çubuklarını oksijenle buluşturarak su üretmenin önünü açabilecek bir buluş.

Buluşu yapan ekip de, "bu bulguları, aşırı reaksiyon koşullarına ve yüksek enerjiye gerek duymadan gazlar ve metal katalizörler kullanarak derin uzay ortamlarında hızlı su üretimine olanak sağlamak için önemli bir adım" diyor.

Böylece uzay gemileriyle Ay'a veya Mars'a ağır su kütleleri taşımak yerine suyu Ay'da veya Mars'ta üretmek mümkün olacak.