Uzay mekiğindeki kaçak yolcu!

Discovery Uzay mekiği geçtiğimiz gün fırlatıldı, ama fırlatmaya damgasını vuran kaçak yolcu oldu...

Uzay'a kaçak yolcu!

NASA geçtiğimiz günlerde araştırmalar için Discovery adlı uzay mekiğini, Kennedy Uzay Merkezi'nden uzaya gönderdi. Aracın kalkışı esnasından herhangi bir sorun yaşanmadı. Fakat kalkıştan sonra görüntüleri inceleyen NASA yetkilileri, araçtaki kaçak bir yolcuyu tespit ettiler.

Aracın benzin tankının tam üzerindeki ufak bir karaltıya ait görüntü büyütülünce bunun bir yarasa olduğu ortaya çıktı. Yarasanın Kennedy Uzay Merkezi kompleksi içerisinde yer alan Merritt Adası Ulusal Vahşi Yaşam Barınağı'ndan kaçtığı tahmin ediliyor. Normalde Uzay Merkezi'nden araçlar havalanırken yüksek seslerle çalınan sirenler kuş ve diğer hayvanları uzak tutuyor fakat görüntüleri inceleyen yetkililer gemideki kaçak yarasının çok büyük ihtimalle kanadındaki bir sorun yüzünden uçamadığını düşünüyorlar.

Görüntülerde yarasanın hareket ettiği görülebiliyor ama uçamadığı için uzmanlar çok büyük ihtimalle kalkıştan kısa süre sonra yaşamını kaybettiğini düşünüyorlar. Benzer bir kaçak yarasa 1998 yılında da bir uzay aracında görülmüş fakat kalkış esnasında uçarak kendini kurtarmayı başarmıştı.

Okuyucu Yorumları