Uzaktan çalışmanın yıldızıydı: Zoom CEO'sunun sızdırılan ses kaydı şaşırttı

Koronavirüs salgının parlayan yıldızlarından biri de video konferans uygulaması Zoom idi... Evden ya da uzaktan çalışma dendiğinde akla gelen ilk uygulama olan Zoom bir süredir çalışanlarının ofise dönmesini istemesiyle gündemde. Bu konuda ilginç bir gelişme yaşandı.

Uzaktan çalışmanın yıldızıydı: Zoom CEO'sunun sızdırılan ses kaydı şaşırttı

Independent'ın haberine göre Zoom'un CEO'su Eric Yuan tüm çalışanların katılımıyla bu ay yaptığı bir toplantıda, çalışanların yüz yüze çalışmaya geri dönmesini istediğini çünkü Zoom'un kendilerini fazla "arkadaş canlısı" yaptığını ve güven inşa edemediklerini söyledi.

Yuan, sızdırılan ses kaydında "Geçtiğimiz birkaç yıl içinde o kadar çok yeni 'Zoomie' işe aldık ki güven inşa etmek gerçekten zorlaştı" diyor: "Güzel bir sohbet gerçekleştiremiyoruz. Birbirimizle düzgünce tartışamıyoruz çünkü Zoom görüşmesine katılan herkes çok arkadaş canlısı davranma eğiliminde".

Zoom 3 Ağustos'ta çalışanlarına, fiziki bir Zoom ofisine yaklaşık 80 km mesafede yaşayıp haftada en az iki gün işe gitme zorunluluğu getiren yeni bir politikayı hayata geçirmişti.