Mobil ofis çalışanlarının sayısı hızla artıyor, "Kendi ofisini Getir" (BYOD) ise etkisini giderek güçlendiriyor. Bu ise küçük çaplı çoğu şirketin uzak ofisleri bir kenara atamayacağı anlamına geliyor.
Canon Europe'un European Document Scanning Solutions Direktörü Sean Suematsu, bulut hizmetlerinin ve mobil çalışmanın yükselişte olduğuna, bu nedenle şirketlerin bu yöndeki talepleri karşılayabilmek üzere çalıştıklarına değiniyor. Suematsu, Office Insights Report'a göre Avrupa'daki çalışanların üçte birinin birkaç sene öncesine göre daha çok uzaktan çalışmak istediğini, işlerinde laptop'larını, tabletlerini ve akıllı ceplerini kullanmayı düşündüklerini söylüyor.
El altında doğru teknolojiyi bulundurmak, mobil çalışanların verimliliğini önemli ölçüde artırabilir. Bugün belli başlı ofis hizmetlerinin çoğunun yanınıza alıp taşıyabileceğiniz mobil bir sürümü bulunuyor. Aşağıdaki soruları cevaplamak, doğru mobil teknolojiyi seçmekte size yardımcı olabilir.
- Analiz için bilgi not almanıza gerek var mı?
- Yazdırmanız gereken materyaller var mı?
- Uzaktan çalışırken kağıt taratmanız gerekecek mi?
- Uzak ofisin bulunduğu yerde gerekli güç kaynağı var mı?
Taşınabilir cihazlara daha fazla yetenek
Mobil çalışanların hepsi akıllı cebi veya tabletiyle dolaştığından, bu cihazların yeteneklerini genişletmek onları yolda son derece verimli bir hale getirebilir. iPhone'unuzu bir ses kayıt cihazına dönüştüren Tascam iM2 Stereo Microphone, bunun iyi bir örneği. Kamera alanında ise Photojojo, Android'li ve iOS'lu cihazlar için çeşitli aksesuarlar sunuyor.
Veri oluşturma ve yakalama işleri, mobil ofisin en önemli işlevlerinden. Bir notebook PC veya tablet, bir mobil çalışanın elinde güçlü bir veri yakalama cihazına dönüşebilir. Ancak isteyenler, yardımcı teknolojilerden de faydalanabilirler. Bunlardan bir tanesi, yenilikçi dijital kalem Livescribe. Wi-Fi destekli kalem, notları dijital olarak kaydedebildiği gibi ses de kaydedebiliyor. Ardından bunlara Evernote gibi uygulamalardan erişmeniz mümkün oluyor.
Daha geleneksel veri yakalama cihazları arıyorsanız, NeatReceipts scanner, kasa fişlerini tarayabildiği gibi herhangi bir kağıt belgeyi de dijital ortama aktarabiliyor.
Bir başka alternatif ise sadece 0.32 kg ağırlığında, 282 x 50 x 39 mm ölçülerindeki Brother DS600. Her iki tarayıcı da gücünü USB bağlantılarından alıyor ve herhangi bir ek güç kaynağına ihtiyaç duymuyor. Yine bu kategorideki IRIScan Book 3 de benzer taşınabilirlik sunuyor.
Baskı, kamera ve pil çözümleri
Dışarıdayken yazıcıya ihtiyacınız olursa, bir kırtasiye veya baskı merkezine gitmeniz gerekiyor. Ancak uzaktan çalışanlar, artık yanlarında yazıcı da taşıyabiliyorlar. Bu alanda önde gelen sağlayıcılar arasında Officejet 100 ile HP var. Pille çalışan yazıcı harika bir çıktı kalitesine sahip.
Canon PIXMA iP100 ve Brother PJ663 PocketJet 6 Plus, bluetooth bağlantısı sunuyor; Brother MW-260A ise A6 kağıdına baskı yapabilen bir termal yazıcı.
Uzaktan çalışmak bazı özel ekipmanları da yanınızda taşımanız anlamına geliyor. Örneğin bazı dijital kameraların kompakt sürümlerini yanınıza alabilirsiniz. Panasonic DMC-TZ40EB, sadece 0.44 kg'lık bir kamerada 18.1 megapiksel kalitede sensör, full HD video, 20x optik zoom ve Wi-Fi bağlantı yeteneklerini sunuyor.
10.1 megapiksellik bir kamera olan Nikon Coolpix S01 ise 77 x 51 x 17 mm gibi ölçülere ve sadece 96 gram ağırlığa sahip. Mobil ofisiniz için en iyi alternatiflerden biri ise 38.28 megapiksellik Panasonic HC-X920. Ayrı bir ses kaydedicisine ihtiyacınız varsa Zoom H serisi bu işi başarıyla yapıyor.
Mobil ofisler haliyle güce oldukça açlar. Şarjlı pillerle dolaşmak da bir yol, ancak tamamen bağımsız güç üretimi için Voltaic'in entegre güneş panellerine sahip çeşitli çantalarına ve arka torbalarına göz atabilirsiniz.