Uygun fiyatlı en iyi 10 klasik cep telefonu

Mobil dünyada her gün yeni bir cep ortaya çıksa da onların yeri başka! İşte yeni neslin klasikleri.

Şimdiden klasik olan 10 cep

Mobil dünya her geçen gün hızla gelişmeye devam ediyor. Fakat bazen geçmişe de dönüp bakmak gerek. İşte bu nedenle makalemizde geçmişe doğru bir yolculuğa çıkıyor ve bugün bile rakipleriyle yarışabilen uygun fiyatlı en iyi 10 cep telefonunu inceliyoruz.

Yeni bir telefon almayı düşünüyor ve hem donanımlı hem de uygun fiyatlı veya tasarımıyla öne çıkan bir model mi istiyorsunuz? Ya da daha çok müzik dinleyebileceğiniz veya kaliteli fotoğraflar çekebileceğiniz bir cep mi arıyorsunuz? O halde size bu işlemleri yalnızca yeni modellerin yapmadığını söyleyelim. Hem klasik sayılan telefonlar genç modellerden daha kararlı çalışıyorlar ve benzer özelliklere sahipler.

350 liraya müzisyen
Bu konuda en iyi örneklerden biri de Sony Ericsson W890i. Sadece 350 TL'ye bugünün perspektifinden bakıldığında bile oldukça iyi bir model olan W890i'ye sahip olabilirsiniz. Ayrıca sağlam bir kasaya, şık bir görünüme ve kaliteli bir kameraya sahip olmakla beraber, daha önce yaptığımız testlerin sonuçlarına göre de oldukça güçlü bir Walkman telefon olduğunun da altını çizmek gerek. Bunların dışında HSDPA özelliğiyle de bizden bir artı daha alıyor. Ve sonuç: Uygun fiyata üst sınıf müzik telefonu!

Tabiki yalnızca bir model yeterli değil. Bu yüzden birlikte geçmişin en iyi modellerine doğru kısa bir yolculuğa çıkacağız. Makalemizin devamında size önerdiğimiz gerçek flaşa sahip bir fotoğraf uzmanını, navigasyonlu bir dokunmatik modeli ve parmak dostu bir tasarım harikasını görebilir, ilgili modellere ait tüm detayları inceleyebilirsiniz.

Nokia 5800 XM: Dayanıklı dokunmatik profesyoneli

Nokia 5800 XM: Dayanıklı dokunmatik profesyoneli
Nokia 5800 XpressMusic

Geçmişe seyahatimizin ilk adımında tanıdık bir isim var. Daha önceleri zirvelere oynayan bir modelken şimdi pek üst sıralarda olmasa da, Nokia 5800 XpressMusic klasikler listemizin tartışmasız lideri olmayı hak ediyor!

5800 XpressMusic ile Nokia, dokunmatik telefonlarının çağını başlattı. Sahip olduğu donanımlar ve dayanıklı bataryası ile 2009'un Ocak ayında liderlik tahtına oturması pek zor olmadı. Ve aradan geçen onca zamana rağmen halen kompakt telefonlar arasında en iyi modellerden biri.

Nokia'nın ilk dokunmatik modeli olan 5800 XpressMusic, şu sıralar yaklaşık 500 TL civarındaki fiyatıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Adından da anlaşılacağı üzere özellikle müzik konusunda oldukça iyi. Daha önceki testlerimizde de bu alandaki gücünü görmüştük. Kulaklık çıkışı ve kaliteli sesiyle piyasaya sürülmesinin ardından bir buçuk yıl geçmiş olmasına rağmen satış rakamları çok fazla düşmedi ve kült olmayı başaran modellerden biri oldu. WLAN ve HSDPA gibi özellikleriyle satışa sunulduğu zamanın ötesinde bir telefon olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca artık yepyeni bir model sayılmamasına rağmen Nokia'da onu görmezden gelmedi ve Ovi haritalarını destekleyen modeller listesine ekledi. Bu da alıcılar için, hiçbir ek ücret ödemeden 5800 XM ile birlikte tüm dünyayı kapsayan bir navigasyon çözümüne sahip olacakları anlamına geliyor.

Sony Ericsson K850i: Emektar fotoğraf uzmanı

Sony Ericsson K850i: Emektar fotoğraf uzmanı
Sony Ericsson K850i

5 megapiksel, gerçek bir flaş ve onlarca kamera özelliği: Sony Ericsson K850i ile profesyonel bir fotoğraf makinesini cebinizde taşıyabilirsiniz.

2007 Ekim'inde K850i en iyi telefonlar arasındaydı. Mükemmel kamerası, kaliteli ses akustiği, dayanıklı bataryası ve hızlı veri transferi ile halen de iyi bir model sayılabilir. Fakat K850i'yi bu kadar popüler yapan şey ise kamerasındaydı: Gerçek flaşlı 5 megapiksel kamera (Gerçek flaş bugün bile birçok modelde yok) ve otomatik fokus özelliği ile oldukça kaliteli imajlar ortaya çıkarıyor, hatta panaromik fotoğraflar gibi ek özellikler de sağlıyordu.

K850i'nin yetenekleri yalnızca bunlarla sınırlı değil. Hızlı veri transferi için UMTS – HSDPA, ivmeölçer, USB 2.0, Bluetooth 2.0, video oynatıcı ve manuel ekolayzıra sahip müzik çalar gibi gözde özelliklere de sahip. Ayrıca microSD kart ile bellek miktarı arttırılabiliyor. İlk çıktığı zamanlarda yurtdışı fiyatı 550 $ civarıyken bugünlerde ise yaklaşık 210 $.

iPhone 3G: Zamana yenilmeyen tasarım yıldızı

iPhone 3G: Zamana yenilmeyen tasarım yıldızı
iPhone 3G

Aslında adını en iyiler listelerinde pek göremedik. Büyük kardeşi 3GS ise liste başını halen kimseye kaptırmış değil ve görünüşe göre yerini de iPhone 4G'ye bırakacak. Fakat herşeye rağmen 3G, tasarım alanında mobil dünyada devrim yaratmayı başarmış bir telefon.

2007 yılında iPhone'un raflarda yerini almasının ardından üreticiler arasındaki telefon savaşı yepyeni bir boyut kazandı. Çok pahalı olduğuna dair eleştiriler olsa da iPhone, kısa sürede geniş bir hayran kitlesi edinmeyi başardı. Apple'ın bu başarısının sırrı ise cep telefonu kullanımını eğlenceli hale getirmesinde ve çoklu dokunmatik özelliğinde yatıyor. iPhone 2G veya iPhone Classic olarak adlandırılan ilk model artık cep mağazalarında satılmıyor. Popüler açık arttırma sitelerinde kullanılmış modelleri ise 150 – 250 dolar arası bir fiyata bulmak mümkün. Fakat HSDPA standardı bulunmamakla birlikte yalnızca EDGE ve WLAN kullanabiliyorsunuz.

Daha sıra dışı ve daha pahalı model ise ikinci nesil iPhone olan 3G. Yaklaşık iki yıl önce piyasaya sürülen iPhone 3G'de HSDPA özellikli UMTS standardı bulunuyor. Fiyatı şu sıralar 630$ + KDV civarında olan 3G'nin ikinci el modelleri açık arttırma sitelerinde daha ucuza bulunabiliyor. iPhone 4G'nin çıkmasıyla bu fiyatın daha da düşmesi muhtemel.

Şayet bu da yeterli değilse fotoğraf galerimizden sizin için seçtiğimiz ve rakipleriyle bugün bile yarışabilen en iyi 10 klasik modele ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları