Until Dawn'ın merakla beklenen film uyarlaması için tarih belli oldu

Sony, popüler Until Dawn oyununun film uyarlamasını ne zaman vizyona sokacağını resmi olarak duyurdu. Korku türünde deneyimli yönetmen David F. Sandberg’in yönettiği film, seçim odaklı hikayesiyle dikkat çekecek.

Until Dawn'ın merakla beklenen film uyarlaması için tarih belli oldu

Sony, popüler 2015 PlayStation oyunu Until Dawn'ın bir film uyarlamasını yapacağını Ocak ayında duyurmuştu. Proje hızla ilerliyor ve geçtiğimiz günlerde önemli bir gelişme daha yaşandı.

Filmin yönetmeni David F. Sandberg, bu ay başında Instagram üzerinden çekimlerin tamamlandığını açıkladı. Şimdiyse Sony'nin yapım kolu olan Screen Gems, filmin vizyon tarihini resmen duyurdu: 25 Nisan 2025.

Until Dawn: Bir Korku Efsanesinin Doğuşu

Until Dawn, oyunculara sunduğu seçimlerle şekillenen ve dallara ayrılan hikaye yapısı sayesinde korku türünde kült bir favori haline geldi. Oyuncuların kararlarına göre şekillenen onlarca farklı sonu olan bu oyun, korku severlerin unutulmaz deneyimleri arasında yer alıyor.

Filmin hikayesi ise oyunun sunduğu çoklu sonlardan hangisinin temel alınacağı sorusunu gündeme getiriyor. Bir diğer merak edilen konu ise filmin oyun uyarlamaları arasında başarılı olup olmayacağı. Süper Mario Bros Filmi gibi başarılı örneklerin mi yolundan gidecek, yoksa Borderlands gibi hayal kırıklığı yaratabilir mi?

Güçlü Ekip ve Deneyimli Kadro

Filmin şu ana kadar umut verici bir gidişatı olduğu söylenebilir. Yönetmen David F. Sandberg, daha önce Lights Out ve Annabelle: Creation gibi korku filmleriyle büyük beğeni kazanmış deneyimli bir isim. Filmin senaryosu ise, Sandberg ile Annabelle: Creation'da birlikte çalışmış olan Gary Dauberman tarafından kaleme alındı. Dauberman ayrıca It (2017), It Chapter Two ve The Nun gibi korku sinemasının önemli yapımlarında da yer aldı.

Oyuncu Kadrosu ve Karakterler

Orijinal oyunda, Hayden Panetierre ve Rami Malek gibi önemli isimler yer almıştı. Film uyarlaması ise Ella Rubin, Michael Cimino, Ji-young Yoo, Belmont Cameli, Odessa A'zion ve Maia Mitchell'dan oluşan bir oyuncu kadrosuna sahip. Ayrıca, Peter Stormare de oyundaki karakteri Dr. Hill’i filmde yeniden canlandıracak.