Ünlü oyun firmalarından Nvidia'ya destek

NVIDIA'nın PhysX teknolojisini kullanan oyun stüdyoları, maksimum gerçekliğe ulaşmayı amaçlıyor.

Gerçeğe bir adım daha!

Bilgisayar oyunları, bilişim teknolojisini canlı tutan, gelişimini hızlandıran en önemli itici güçler arasında. Oyun endüstrisinin gelişmesini saylayan ve bilgisayar oyunların yediden yetmişe sevilmesini sağlayan unsur ise günümüzde oyunlarda yakalanan gerçekçilik.

NVIDIA PhysX, başarılı fizik motoru API ve ara katman yazılımdan oluşan bir bütün ve oyun geliştiricilere oyunlardaki fiziği donanımdan hızlandırma imkanı sunan esnek bir teknoloji. NVIDIA PhysX teknolojisiyle fizik işlemlerle zenginleştirilmiş daha keyifli oyun döneminin alt yapısını hazırlıyor ve bilgisayarınızın diğer birleşenlerinin yükünü azaltıyor.

Bu yüzden de Electronic Arts (EA) Aralık ayı başından itibaren NVIDIA PhysX teknolojisini dünya çapındaki stüdyolarında geliştirme platformu olarak kullanmaya başladı. Benzer şekilde oyun devlerinden 2K Games (Take-Two Interactive Software Inc), NVIDIA PhysX teknolojisini önemli bir geliştirici platformu olarak kullanmaya başladı. Bakalım diğer büyük oyun stüdyolarının PhysX teknolojisine bakışı nasıl olacak?

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları