Ukrayna'nın Rusya'ya karşı kullandığı yeni silahın ne olduğu ortaya çıktı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta görünüşe göre farklı silahlar deneniyor. CNN, bu kez Ukrayna'nın kullandığı bir drone teknolojisini haberleştirdi: 'Ejderha Drone'ları. Drone'lar termiş adı verilen erimiş metal yağdırıyor.

Ukrayna'nın Rusya'ya karşı kullandığı yeni silahın ne olduğu ortaya çıktı

CNN haberinde Ukrayna'nın Ruslara karşı 'ejderha drone'larından oluşan bir filoyu devreye soktuğu belirtildi. Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın Telegram'da paylaştığı da dahil olmak üzere sosyal medyada yayılan bir dizi videoda, alçaktan uçan insansız hava araçlarının ağaç sıralarındaki Rus mevzilerine erimiş metalden oluşan ateş yığınları bıraktığı görülüyor.

CNN'nin haberine göre alüminyum tozu ve demir oksitten oluşan karışım termit olarak adlandırılıyor ve 2.200 derece sıcaklığa ulaşabiliyor. Termit, drone'dan aşağı süzülürken ejderhanın ağzından çıkan ateşi andırdığı için drone'lar da ejderha drone'u adını almış.

Makalede görüşlerine yer verilen İngiliz ordusundan emekli savunma sanayi uzmanı Nicholas Drummond'a göre, Ukrayna'nın termit insansız hava araçlarının asıl etkisi muhtemelen bu tür bir korku yaratmak. Drummond bu silahların etkisinin fizikselden çok psikolojik olacağını söylüyor ve "Bu duruma maruz kalmak istemezdim" diyor.

ALMAN KİMYAGER BULMUŞ

CNN'deki makaleye göre termit, metal de dahil olmak üzere hemen hemen her şeyi kolayca yakabildiği için korunmak zor. 1890'lı yıllarda bir Alman kimyager tarafından keşfedilmiş ve ilk olarak demir yolu raylarının kaynaklanmasında kullanılmış. Ancak 1. Dünya Savaşı sırasında Almanlar zeplinlerden İngiltere'ye bomba olarak termit atınca askeri alanda kullanımı genişlemiş. 2. Dünya Savaşı'nda ise hem Almanlar hem de Müttefik Devletler tarafından yakalanan silahla imha etmek için termit kullanmış.