Üçe katlanan telefon yarışına bir Çinli dev daha dahil oldu

Çinli telefon üreticileri, üç kez katlanabilen telefonları piyasaya sürmek konusunda diğer rakiplerine şans tanımayacak gibi görünüyor.

Üçe katlanan telefon yarışına bir Çinli dev daha dahil oldu

Görünüşe göre üç kez katlanabilir bir telefonu piyasaya sürmeyi planlayan tek şirket Huawei değil. Yeni ortaya çıkan söylentilere göre Xiaomi de yarışta geride kalmak istemiyor ve üç ekranlı katlanabilir bir telefon üzerinde çalışıyor. Bir başka Çinli marka olan TECNO da kısa bir süre önce Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen IFA 2024 etkinliğinde üç ekranlı katlanabilir telefon konseptini sergiledi.

Görünüşe göre Çinli markalar üç ekranlı katlanabilir telefon pazarını hızlı bir rekabetle başlatmak istiyor. Şimdi de OPPO’nun Ürün Müdürü Zhou Yibao, şirketin üç ekranlı katlanabilir cihazının bir görselini içeren gönderiyi Çin sosyal medya platformu Weibo’da paylaştı.

Zhou, OPPO’nun son birkaç yıldır üç ekranlı katlanabilir telefonlar üzerinde çalıştığını ve çok sayıda konsept tasarım ürettiğini açıkladı. İlginç bir şekilde Zhou, Weibo’da paylaşılan katlanabilir telefonun ticari ürün olabilecek bir telefon olduğundan bahsetti.

Görselde, ince ve neredeyse çerçevesiz üç ekranlı katlanabilir bir telefon görülüyor ve telefon bariz bir şekilde iki menteşeye ve suni deri bir arka yüzeye sahip gibi gözüküyor. Cihaz, büyük simgeler ve widget’lar içeren OPPO’nun ColorOS arayüzünü çalıştırıyor gibi görünüyor ve ayrıca altta bir görev çubuğu bulunuyor.

Gönderinin tercümesine göre, OPPO’nun üzerinde çalıştığı birkaç lansmanı tamamladıktan sonra bu üçlü ekranlı katlanabilir telefonu piyasaya sürmeyi düşündüğü görülüyor. Ancak, dikkat çekici bir şekilde, tüm bu bilgileri içeren gönderi artık Zhou’nun Weibo akışından silinmiş durumda.