Uçaklarda maske zorunluluğu kalktı mı? THY'den açıklama var

29 Mayıs koronavirüs tablosunun ardından internette arananlar arasında uçaklarda maske zorunluluğu kalktı mı sorusu da var. Çünkü toplu taşımada maske zorunluluğu kalkmış durumda. İşte detaylar ve THY'den yapılan açıklama...

Uçaklarda maske zorunluluğu kalktı mı? THY'den açıklama var

29 Mayıs Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre Türkiye'de 24 saatte 129 bin 961 Kovid-19 testi yapıldı, 864 kişinin testi pozitif çıktı, 2 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 1107 oldu. Rakamlara göre Türkiye'de üç gün üst üste vaka sayısı binin altına düştüğü için toplu taşımada maske zorunluluğu bitti. Peki, uçaklarda maske zorunluluğu kalktı mı? Bu sorunun yanıtı da evet. İşte detaylar...

TOPLU TAŞIMADA MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI

Türkiye’de 2020’de zorunlu hale getirilen maske takma zorunluluğu, 2 Mart 2022 itibarıyla açık havada kaldırılmış. Toplu taşımalarda maske zorunluluğunun kalktığını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.

Dün konuya ilişkin Koca’dan açıklama geldi. Koca, Kovid-19 vaka sayılarının arka arkaya üç gündür binin altında olduğunu belirterek, hastaneler hariç maskenin mecburi olmaktan çıktığını duyurdu. Bakan Koca şu mesajları paylaştı:

  • “Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1.000’in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa!

  • Hastaneler hariç, maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz.”


THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’den maske açıklaması

Uçaklarda maske zorunluluğu kalktı mı? sorusu da merak edilenler arasında. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, dün yaptığı açıklamada bugün itibaren maskelerin ardından değil, her zamanki gibi tüm içtenlikleriyle gülümseyeceklerini belirtti.

Ekşi, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Yarın size maskelerimizin ardından değil, her zamanki gibi tüm içtenliğimiz ile gülümseyeceğiz. Milletçe gayret ettik, kurallara uyduk, sabrettik ve kazandık. Şimdi tebessüm zamanı” ifadelerine yer verdi.

UÇAKLARDA MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI MI?



THY Genel Müdürü, yurt içi seferlerde maske zorunluluğunun kalktığını, yurt dışı seferlerde ise maske şartının sefer yapılan ülkenin kuralına bağlı olarak farklılık göstereceğini belirtti. Ekşi şu mesajı paylaştı:

Gelen sorulara istinaden:

Soru: Yurt içi seferlerinde maske zorunluluğu kalktı mı?
Cevap: Evet
Soru: Yurt dışı seferlerinde maske takmak zorunlu mu?
Cevap: Maske zorunluluğu sefer yapılan ülkenin kuralına bağlı olarak FARKLILIK göstermektedir