Ubisoft, Rainbow Six ve The Division mobil oyunlarını erteledi

Ubisoft, Rainbow Six Mobile ve The Division Resurgence oyunlarının piyasaya çıkışını en az 2025 Nisan’a kadar erteledi. Öte yandan, Call of Duty oyunları bu yılın sonlarına doğru Ubisoft+’ta yer almaya başlayacak.

Ubisoft, Rainbow Six ve The Division mobil oyunlarını erteledi

Ubisoft, son kazanç raporunu yayımladı. Rainbow Six ve The Division serilerinin mobil versiyonlarını bekleyenler için hayal kırıklığı yaratan bir duyuru yapıldı. Şirket, Rainbow Six Mobile ve The Division Resurgence geliştirme ekiplerinin, zorlu ve geniş bir pazar ortamında beklentileri karşılayabilmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

Ertelendi

Bu nedenle, her iki oyunun da 31 Mart 2025’te sona eren mevcut mali yıl içinde piyasaya sürülmesi beklenmiyor. Bu, Rainbow Six Mobile için bir başka erteleme anlamına geliyor; oyun başlangıçta 2022'de piyasaya sürülecekti. The Division Resurgence ise geçen yıl piyasaya çıkması planlanmıştı.

"Kesin Tarih Belirlemek Zor"

Yatırımcılarla yapılan bir kazanç görüşmesinde, Ubisoft oyunların neden ertelendiği sorusuna "kesin bir tarih belirlemenin zor olduğunu" ifade etti. Yöneticiler, Ubisoft’un her iki oyunun da uzun ömürlü olmasını istediğini ve geliştiricilerin oyunların piyasaya çıktığında kusursuz olmasını sağlamak için gereken çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Bunun dışında, Ubisoft’un ücretsiz oynanabilen rekabetçi nişancı oyunu XDefiant’ın, Mayıs ayındaki lansmanından sonraki ilk iki haftada 10 milyon oyuncuya ulaşarak başarılı bir başlangıç yaptığı açıklandı. Rainbow Six Siege, The Crew Motorfest ve Skull & Bones oyunlarının da iyi performans gösterdiği belirtildi. Ayrıca, Ubisoft yılın geri kalanında Star Wars Outlaws ve Assassin’s Creed Mirage gibi heyecan verici birkaç projeye sahip.

Bu arada, kazanç görüşmesinde Ubisoft’a Call of Duty oyunlarını bulut oyun hizmetlerine getirme durumu soruldu. Yayıncı, Activision Blizzard oyunlarına ilişkin bulut oyun haklarını elinde bulunduruyor. Microsoft, rekabet düzenleyicilerini memnun etmek için bu hakları sattı ve Activision Blizzard ile birleşmesini tamamladı.

Call of Duty Ubisoft+’ta Yer Alacak

Call of Duty oyunlarının bu yılın sonuna doğru Ubisoft+’ta yer almaya başlayacağı duyuruldu. Microsoft, Call of Duty: Black Ops 6’yı Ekim ayında Game Pass ile sunmayı ve diğer Call of Duty oyunlarını da bu platforma eklemeyi planlıyor.