Twitter’dan şok karar: Bu rozeti isteyenler, 1.000 dolar ödemek zorunda!

Twitter, işletmelere altın rozetlerine sahip çıkmak istiyorlarsa kesenin ağzını açmaları gerektiğini söylüyor.

Twitter’dan yeni karar: Bu rozeti isteyenler, 1.000 dolar verecek!

Twitter, platformdaki işletmelerden altın rozetlerini korumaları için aylık 1.000 dolar ücret almayı planlıyor. Yeni karara göre, aylık 1.000 dolarlık ücreti ödemeyen markalar altın rozetlerini kaybedecek. Ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği henüz belli değil.

The Information tarafından ele geçirilen dahili mesajlar, Twitter'ın işletmeye bağlı her bir hesaba rozet eklemek için aylık 50 dolarlık ekstra bir ücret talep etmek istediğini de ortaya koyuyor. Bu durum, sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından yayınlanan ve Twitter ürün müdürü Evan Jones ile adı açıklanmayan bir işletme arasında geçtiği anlaşılan bir e-posta iletişimi ile de uyumlu görünüyor.

E-postada "Erken erişim abonesi olarak, kuruluşunuz için altın bir onay işareti ve iştirakçileri için üyelik rozetleri alacaksınız" deniyor. Mesaj şöyle devam ediyor: "Abone olmak isterseniz, ücretimiz aylık 1.000 ABD doları ve bir aylık ücretsiz üyeliklerle birlikte ek bağlı kuruluş başına aylık 50 ABD dolarıdır."

Twitter, şirketlerin Twitter'da kendilerini doğrulamalarına ve ayırt etmelerine olanak tanıyan Kuruluşlar için Doğrulama programının (eski adıyla Blue for Business) öncesinde altın rozetleri kullanıma sundu. Bu program aynı zamanda şirketlerin, Twitter ürün yöneticisi Esther Crawford'un profilindeki minik Twitter logosunda olduğu gibi, çalışanlarına, yöneticilerine ve markayla ilişkili diğer kişilere ait hesaplara Twitter profil resimlerinin minyatür versiyonlarını gösteren rozetler eklemesine de olanak tanıyor.

Navarra daha sonra Twitter'daki başka bir işletme ve ürün yöneticisi arasında geçen ve aylık 1.000 dolarlık ücreti bir kez daha teyit eden doğrudan bir mesajın ekran görüntüsünü paylaştı. Twitter, Organizasyon için Doğrulama aboneliği için henüz resmi olarak herhangi bir fiyat bilgisi açıklamadı ve geçen ay programa erken erişim sunmaya başladı. Şirket artık bir iletişim ekibine sahip olmadığı için yorum taleplerine yanıt vermiyor.

Pahalı abonelik, CEO Elon Musk'ın gelirleri artırmak ve Twitter'ın 12,5 milyar dolarlık borcunu azaltmak amacıyla uygulamaya koyduğu pek çok değişiklikten sadece biri. Toplu işten çıkarmalara ek olarak Musk, mavi bir onay işareti için kullanıcılardan aylık 8 dolar talep etmeye başladı ve yakında geliştiricileri Twitter'ın API'sine erişim için ödeme yapmaya zorlamaya başlayacak.