Twitter’dan sessiz sedasız gelen bir yasak daha: Tweetbot ve diğerleri engelleniyor mu?

Twitter’ı Tweetbot gibi popüler üçüncü parti uygulamalar aracılığıyla kullananlar, yaklaşık 4 gündür sosyal ağa bağlanamıyor. Bu da, Twitter'ın üçüncü taraf uygulamaları yasaklamış olabileceğini gösteriyor.

Twitter’dan sessiz sedasız gelen bir yasak daha

Görünüşe göre Twitter, üçüncü taraf istemcilerin kendi API'sine erişimini kasıtlı olarak engelliyor. Perşembe günü itibarı ile, Tweetbot ve Twitterrific dahil olmak üzere üçüncü taraf Twitter uygulamaları çalışmamaya başladı ve o zamandan beri sorun önemli oranda devam ediyor. Twitter'ın dahili Slack kanallarından, şirketin kesintinin farkında olduğunu ve muhtemelen nedenini de bildiğini öne süren mesajlar paylaşıldı.

Şirketin mühendislerinin hizmet kesintilerini öncelik sırasına koymak için kullandıkları bir kanalda görülen bir mesajda, “Üçüncü taraf uygulamalarının askıya alınması kasıtlıdır” yazıyor. Ancak herhangi bir neden belirtilmiyor.

Twitter bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. Zaten bunu beklemiyorsuk, zira şirket, Elon Musk’ın firmayı satın almasından sonra iletişim departmanını kapattı. Musk da, bu konuda bir açıklama yapmadı ve Tweetbot, Twitterrific, Fenix ve diğer üçüncü parti yazılımların üreticileri de firmadan herhangi bir bilgi almadıklarını açıkladılar.