Elon Musk'ın tweet'lerinin bir anda herkesin hesabını istila etmesinin nedeni ABD başkanı mı?

Twitter'da pek çok insanın hesabını bir anda istila eden Elon Musk tweet'lerinin nedeni hakkında ilginç iddia: Musk, ABD Başkanı Biden'ın bir tweet'inin ne kadar fazla etkileşim aldığını gördü ve...

Musk'ın tweet'leri neden bir anda herkesin hesabını istila etti?

Pazartesi günü Twitter CEO’su Elon Musk’ın tweet'lerinin neredeyse herkesin Twitter akışlarını doldurması hakkındaki bilmece çözülmüş gibi görünüyor. İddialara göre Twitter mühendisleri, patronlarının görünme sayılarını arttırmak için özel bir sistem geliştirdi ve sorun olarak bahsedilen durumun sebebi de, belki de Musk’tan bekleyebileceğiniz gibi, oldukça küçük sayılabilecek bir olaya verdiği aşırı tepkiydi.

Platformer haber bülteninin bildirdiğine göre, Super Bowl sona erdikten saatler sonra Musk'ın kuzeni James, gecenin bir yarısı Twitter mühendislerine "yüksek aciliyet" işaretli bir mesaj gönderdi. James, mühendislerden büyük bir sorunu çözmek için yardım istemişti. Görünüşe göre bu "sorun" CEO Musk'ı o kadar kızdırmıştı ki, özel jetine atlayıp o gece San Francisco'ya gidiyordu. Sorun, makul bir kişinin tahmin edebileceği gibi, platformun yılın en büyük gecesinde Rihanna'nın devre arası şovunda meydana gelen Twitter kesintisi değildi.

Platformer'a göre Musk, Başkan Joe Biden'ın Philadelphia Eagles'a iyi şanslar dileyen tweet'inin Eagles'ı destekleyen kendi tweet'inden (9,1 milyon gösterim) daha fazla etkileşim almasına (29 milyon gösterim) kızmıştı.

Musk, San Francisco'ya vardığında Twitter'ın mühendislik ekibini çağırdı ve onlara bu "sorunu" çözmezlerse kovulacaklarını söyledi. Platformer, göreve yaklaşık 80 Twitter çalışanının atandığını iddia ediyor.

Ekip, patronlarının tweet'lerinin neden eskisi kadar popüler olmadığını öğrenmek için gece boyunca çalıştı. Bunun bir nedeninin, Musk'ın kimine göre saçma olan tweet'lerinden bıkan birçok Twitter kullanıcısı tarafından susturulması veya engellenmesi olabileceğini teorize ettiler.

İddiaya göre Twitter mühendisleri, Musk'ın tweet'lerini takipçilerinin %90'ından fazlasının görmesini sağlamak için özel bir sistem oluşturdu. Sistem, Musk'ın tweet'lerinin, Platformer tarafından açıklandığı üzere kullanıcılara en iyi tweet'leri göstermeyi amaçlayan Twitter'ın içerik filtrelerini atlamasına izin veriyor. Ayrıca, Twitter'ın "Sizin İçin" akışında diğerlerininkinden daha üst sıralarda yer almalarını garanti etmek için Musk'ın tweet'lerini yapay olarak artırıyor. Değişikliğin bir sonucu olarak, birçok kullanıcı akışlarında Musk'ın tweet'leriyle bombardımana tutuldu.

Musk, Salı gönderdiği tweet'lerle durumu büyük oranda kabul ederken, insanlardan “algoritmaya yaptıkları düzenlemeler tamamlanırken" beklemelerini istedi. Şu anda Musk'ın tweet'leri kullanıcılara zorla gösterilmiyor; bu da Musk'ın bir anlık öfkesinin neden olduğu "çözümden" vazgeçilmiş olabileceğini gösteriyor. Ama koca bir sosyal ağın patronu tarafından giderek daha garip bir hale getirildiği gerçeği halen karşımızda duruyor.