Elon Musk'ın verdiği söz yine "çöp oldu": Twitter'da kıyım duracak gibi görünmüyor

Elon Musk daha fazla işten çıkartma olmayacağını söylese de, görünüşe göre Twitter'daki işçi kıyımı devam ediyor.

Elon Musk'ın verdiği söz yine "çöp oldu"

Artık her ay aynı haberi duymaya alıştık. Twitter, yine ekibinin bir bölümünü işten çıkarttı. Geçtiğimiz Cuma günü Twitter’ın Dublin ve Singapur ofislerinden en azından bir düzine çalışanın işine son verildiği söyleniyor.

Haberlere göre, Twitter'ın platformun küresel itiraz süreci ve devlet medya programıyla ilgili bir avuç çalışana ek olarak şirketin yanlış bilgilendirme politikasını yönetmekten sorumlu çalışanları da işten çıkardığı bildiilrdi.

Twitter'ın güven ve güvenlik başkanı Ella Irwin, şirketin kısa süre önce daha fazla çalışanı işten çıkardığını doğruladı ve "yeterli hacim" görmediği alanlarda Twitter'ın rolleri ortadan kaldırdığını da sözlerine ekledi.

21 Kasım'da, Twitter çalışanlarına "son derece sert" ültimatomunu verdikten kısa bir süre sonra, Elon Musk, şirketin genel bir toplantısı sırasında daha fazla işçiyi işten çıkarmayacağını söylemişti. Ancak sosyal medya devi, usk'ın açıklamalarına rağmen çok sayıda işçisini işten çıkartmıştı. Ve şimdi, görünüşe göre bu işten çıkartmalar henüz sona ermiş değil.