Elon Musk'ın tasarruf önlemlerinin yan etkisi: Twitter ofisini tuvalet kokusu bastı

Elon Musk'ın tasarruf tedbirleri, Twitter ofisinde çalışanları ciddi bir sorunla karşı karşıya bıraktı; Twitter ofisini tuvalet kokuları sardı.

Musk tasarruf edeceğim dedi, Twitter'ı tuvalet kokusu bastı

Elon Musk, geçtiğimiz yıl Ekim ayında mikroblog platformu Twitter'ı devralmasından bu yana, şirketi kurtarmak için birçok maliyet düşürme önlemi aldı. Ancak bu eylemlerin çalışanlar için kötü kokan bir ofis gibi bazı beklenmedik sonuçları ortaya çıktı.

Twitter'ın genel merkezindeki odacılar, Elon Musk'ın şirketinin onları işe alan temizlik şirketi Flagship ile yeni bir sözleşme müzakere etmemesi üzerine yaklaşık bir ay önce greve gitti. Görünüşe göre Musk’ın şirketi henüz yeni bir şirket seçmedi. Business Insider'ın bildirdiğine göre şirketin New York City ofisindeki kirli banyolardan ve çeşitli tıkanmış tuvaletlerden gelen kokular şirketin koridorlarına ve çalışma alanlarına kadar ulaşıyor.

Konuya yakın olan iki kişinin haber kaynağına söylediğine göre tuvalet kağıdına erişim de çok az. Hatta New York ofisindeki bir çalışanın, tuvalet kağıdı gibi temel ofis gereksinimlerinin bulunmamasının zaten düşük olan şirket moralini önemli ölçüde etkilediğini söylediği bildirildi. Ayrıca başka bir personel, Twitter'ın tuvalet kağıdı sağlamaması durumunda, tıpkı San Francisco ofisindekilerin yaptığı gibi, kendilerininkini getirmek zorunda kalacaklarını söyledi.

Durum kötüleştikçe, bazı çalışanlar endişelerini Slack ve e-posta yoluyla ileterek kötü koku hakkında birilerinin bir şeyler yapmasını istedi. Business Insider'a göre henüz kimse yanıt alamadı.

Musk tarafından alınan karara göre Twitter çalışanlarının şu anda haftanın beş günü ofise gitmesi gerekiyor.

Kokulu tuvalet sorununun yanı sıra, Twitter'ın bir BT destek ekibi eksikliğinden de sorunlar yaşadığı bildiriliyor. Bilişim konularında meslektaşlarına yardımcı olacak çalışanların büyük çoğunluğu işten çıkarıldı veya istifa etti.