Twitter verileri bilgisayara ya da telefona nasıl indirilir?

Twitter'da bulunan tüm verilerinizi bir sebeple, bir arşiv olarak bilgisayarınıza ya da telefonunuza indirmek isteyebilirsiniz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Twitter verileri nasıl indirilir?

Twitter verileri bilgisayara ya da telefona nasıl indirilir?

Twitter'ı terk edip farklı bir alternatif sosyal ağa geçmek istiyor olabilirsiniz. ya da bir nedenler Twitter'daki tüm verilerinizi indirmeniz gerekir. Neyse ki Twitter, tweet'lerinizi ve diğer verilerinizi içeren bir arşiv indirmenize izin veriyor.

İster sosyal medya olsun ister olmasın, her durumda verilerinizi yedekleme, aslında iyi bir fikir. Son zamanlarda Twitter’da olup bitenler durumun epey karışacağını gösteriyor, bu nedenle Twitter verilerinizi ve mesajlarınızı yedeklemenin de bir zararı olmaz diye düşünüyoruz.

Twitter'ı yedeklemek, buradaki paylaşımlarınızın arşivini bilgisayarınıza indirmek anlamına geliyor. Twitter’ın arşiv verileri hesap bilgileri ve Twitter erişim tarihçenizi, engellediğiniz veya susturduğunuz Twitter hesaplarını, Twitter’ın sizin hakkında topladığı reklam verilerini ve attığınız tweet’leri içeriyor.

Twitter verileri nasıl indirilir?

Twitter ayarlar sayfasında “Hesaplarınız” bölümünde “Verilerinizin yedeğini indirin” seçeneğini kullanmak yeterli. Web uygulamasında ise bunu kişisel fotoğrafınızın üzerine basıp Ayarlar ve Destek > Ayarlar ve Gizlilik > Hesabınız yolunu izleyerek yapabilirsiniz.

Buraya geldikten sonra indirme düğmesine basarak verileri bilgisayarınıza veya cep telefonunuza yedekleyebilirsiniz. Twitter, yaklaşık 24 saat içinde bu verileri indirebileceğiniz bir link gönderiyor. Verileri yedekledikten sonra Twitter’dan çıkabilir veya paylaşımlarınıza devam edebilirsiniz. Her durumda, o zamana kadar gerçekleştirdiğiniz Twitter aktivitesini kayıt altına almış olacaksınız.