Twitter, silinen tweet'lerin diğer web sitelerinde nasıl görüneceği hakkındaki kararından geri adım attı

Twitter, silinen tweet’lerin arkalarında boş kutular bırakmasına neden olan kararından geri adım attı ve başka seçenekleri değerlendirmeye karar verdiğini açıkladı.

Twitter'dan "boş kutular" için geri adım

Twitter, bir sitede alıntılanan ancak sahibi tarafından silinen tweet'leri boş bir kutu olarak gösterme kararından, geçici olarak da olsa geri adm atmış gibi görünüyor. Firma yakın zamanda bir sayfaya katıştırılmış (ya da gömülmüş) tweet'lerin sahibi tarafından silinmesi durumda, silinen tweet'lerin metinlerinin bu sitelerde görünmemesini sağlamaya başlamıştı.

Ancak birkaç gün önce, bu değişikliği geri aldı. Bu geri adımı da “Aldığımız geri bildirimlerden sonra, bu değişikliği geri almaya ve başka seçenekleri gözden geçirmeye karar verdik” sözleri ile duyurdu.

Twitter, silinen tweet’lerin sahiplerinin kararlarına saygı duydukları için, bu tweet’lerin gömülü oldukları yerlerde de görünmez olmalarını sağladığını açıklamıştı. Ancak bunu yaptığında, gömülü tweet’lerin pencerelerinin içinde eski metinlerden geriye kalan büyük boşluklar oluşmuştu.

Twitter, üzerinde çalıştığı “farklı seçenekler” hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi.