Twitter, Vibe adını verdiği yeni özellik için çalışıyor: Twitter Vibe nedir; ne işe yarayacak?

Twitter'ın, Vibe adını verdiği yeni bir özellik üzerinde çalıştığı iddia edildi. Peki ama Vibe özelliği nedir; kullanıcılara neler sunacak?

Twitter, durum güncellemelerini geri getirebilir

Görünene göre Twitter, yakında Instagram'ın artık kullanılmayan Threads uygulamasının bir özelliğini kendine ekleyebilir. The Verge'in bildirdiğine, kod dedektifi Jane Manchun Wong, Twitter'ın durum güncellemeleri ayarlamanıza izin verecek bir "Vibe" özelliği geliştirdiğini keşfetti. Bu durumları profil düzeyinde ayarlayabilmenin yanı sıra, belirli bir anda ne yaptığınızı belirtmek için tweet'lere de eklemeniz mümkün olacak.

Wong'un örnekleri yalnızca yemek yeme, müzik dinleme ve alışveriş yapma gibi genel ön ayarları gösteriyor. Kendi güncellemelerinizi yazma seçeneğiniz olup olmadığı veya üçüncü taraf uygulamaların özelliğe bağlanıp bağlanamayacağı (örneğin, müzik ve videolar için) ise henüz net değil.

Twitter durum güncellemesi kavramı da tamamen yeni değil. Sosyal ağ, aynı şekilde çalışmıyor olmasına ve günlük kullanıcılara ulaşamamış olmasına rağmen, 2018'de de başka bir durum güncelleme biçimini test ediyordu.

Tabii ki bu tür sızıntılarda her zaman olduğu gibi, Vibe'ın daha geniş kitlelere ulaşacağının ve hatta teste gireceğinin bir garantisi bulunmuyor. Ancak, Twitter’ın uzun süredir durum güncellemelerinden yararlanabilecek mesajlaşma özelliklerine (diğerlerine meşgul olduğunuzu bildirmek gibi) sahip olmasından ve yaptığınız şeyi paylaşmak isteyebileceğiniz Spaces sesli oturumları gibi canlı özelliklerin giderek daha fazla kullanılmasından dolayı bu özellik şaşırtıcı olmaz.