TV ve monitör pazarında yeni bir oyuncu var!

Dünyanın en büyük TV üreticilerinden biri daha Türk pazarına giriyor. Ayrıntılar ve rakamlar haberimizde!

Ekran pazarı hareketleniyor!

Elektronik sektöründeki deneyimlerini yeni kurulan iştiraklerinden Antek Teknoloji Ürünleri Paz. ve Tic. A.Ş ile devam ettirecek olan Anadolu Grubu, dünyanın en büyük televizyon üreticilerinden biri olan 'Hisense' televizyon markasını Türkiye pazarına getirdi.

Anadolu Grubu iştiraklerinden Antek Teknoloji'nin elektronik sektöründeki kısa-orta ve uzun vadeli yatırımlarını paylaşmak ve Türk piyasasına Anadolu Grubu güvencesi ile yeni sunulan Hisense markasının tanıtımını gerçekleştirmek amacı ile Swissotel'de gerçekleşen basın toplantısında söz alan Antek Teknoloji Genel Müdürü Serdar Güray, konuşmasına Türkiye televizyon pazarıyla ilgili genel bilgi vererek başladı. 2009 yılında 1.100.000 adet olan düz ekran tv pazarının bu sene Ağustos sonu itibariyle 925.000'e ulaştığını belirten Sn. Güray, bu adedin geçen senenin aynı dönemine göre % 36'lık bir artış ifade ettiğini belirtti. Bu artış trendinin yılın son 4 ayında da süreceğini belirten Güray 2010 yılının 1.500.000 adet düzeyinde kapanacağını öngördüklerini ifade etti. Güray, Hisense markası ile girdikleri düz panel tv pazarında bu yılı ısınma yılı olarak gördüklerini, 2011 için ise hedeflerinin %4'lük pazar payı olduğunu belirtti.

Serdar Güray'dan sonra söz alan, Dr. Lin ise, konuşmasında 41 yıllık geçmişi olan Hisense'in global stratejisinden bahsederken, Çin'de %15 lik pazar payı ile düz panel televizyonda bir numara olduklarını, aynı zamanda global düz panel televizyon pazarında da %5 lik Pazar payı ile ilk 10 arasında yer aldıklarını belirtti.
2009 yılı toplam cirosu 8.2 milyar $ olan Hisense'in, Avustralya, Avrupa, İsrail ve Amerika'dan sonra Anadolu Grubu ile birlikte Türkiye'de de başarılı olmayı hedeflediklerini ifade eden Dr. Lin, bu hedefle Anadolu Grubu'nun da tecrübesi ile, uzun vadeli bir işbirliğine adım atmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Son olarak söz alan Tuncay Özilhan ise, Anadolu Grubu olarak farklı sektörlerde faaliyet gösterdiklerini, yakın geçmişte başladıkları Dayanıklı tüketim ve ev elektroniği sektöründeki varlığını devam ettirme arzusu içinde olduklarını ve bu düşünceyle, edindikleri bilgi ve tecrübeyi aktarmak üzere, grubun yeni şirketi olan Antek Teknoloji'yi kurduklarını ifade etti. Sn. Özilhan, her grup şirketinde olduğu gibi, Antek Teknoloji'nin de uzun süreli iş birlikleri hedeflediğini, ortak stratejide buluştukları Hisense International ile de bu sebeple işbirliğine gittiklerini belirtti.


Türkiye'de satılmakta olan Hisense ürünlerinin listesine buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları