Türkiye'yi Chromas'la Birlikte Temsil Edelim

Türkiye'den seçilen gençlerle Dünya'da sesimiz duyulacak!

Gençlerle Dünya'da sesimiz duyulacak!

Ülkesini ve müziğini tanıtmayı, öncelikleri arasına koyan koro, her sene dünyanın en prestijli koro festivallerine ve yarışmalara katılıyor. Bu sene WSCM (Dünya Koro Sempozyumu)'ye Türkiye'den kabul alan ilk koro olan Chromas, Temmuz 2017'de İspanya'da, dünyanın en iyi korolarıyla aynı platformda sahne almaya hazırlanıyor.

Bu kampanyaya bağış yaparak...

35 üniversite öğrencisi koristimizin;

  • Ulaşım giderleri,
  • Sempozyum katılım ücretleri,
  • Konaklama, yemek, atölye giderleri,
  • Kostüm giderlerine katkıda bulunarak festivalde yer almamızı sağlayabilirsiniz.

CHROMAS

Çok sesli müziğin en güzel örneklerini seslendirmek için bir araya gelen Chromas, Danimarka Kraliyet Konservatuarı'nda koro şefliği master'ı yapan tek Türk öğrenci olan Başak Doğan liderliğinde 2015 yılında kuruldu. Renkler anlamına gelen Chromas, çok sesliliği ve tıpkı ekipleri gibi çok renkliliği simgeliyor. Koro, müzikle profesyonel düzeyde ilgilenen farklı meslek gruplarına mensup bireylerden oluşuyor.

Bu yıl renkleri arasına kattıkları sevilen tiyatrocu Binnur Kaya ile beraber, yoğun prova dönemlerinin ardından izleyicilerine rengarenk bir müzik şöleni vaadettikleri Müzik Renklendirir Konser Serilerine hızla devam ediyorlar. İlk kez Chromas ile profesyonel olarak şarkı söyleyen Binnur Kaya, müziğin iyileştirici gücüne inanıyor ve koro ile çalışmaktan çok keyif alıyor.

Chromas Koro; kalabalık bir ekip olarak bir arada var olabilmenin sırrının, ''birbirini dinlemek''ten geçtiğinin altını çiziyor. Dünya üzerinde uyum içerisinde yaşamanın, güzel bir müzik oluşturmakla benzer disiplinler olduğuna inanan koro; anda var olabilmek, birbirini desteklemek ve dinlemek, saygı göstermek, uyumlu olmak ve beraber gelişmek gibi ilkeler üzerinden hareket ederek müzik yapıyor.

Geçtiğimiz yaz, Fransa'da pek çok konser verip ülkemizi en iyi şekilde temsil eden koro, her performansında dakikalarca ayakta alkışlandı. Gözyaşlarını tutamayan farklı milletten dinleyiciler, konser çıkışlarında, ''Çok güzelsiniz, ülkenize sahip çıkın!'' mesajları verdi. Chromas; Choralies Koro Festivali'ne Türkiye'den kabul alan ve konser verme hakkı kazanan ilk koro olma özelliğini taşıyor.

www.chromaschoir.com

www.facebook.com/chromaschoir

www.instagram.com/chromaschoir

http://www.wscm11.cat/home

Okuyucu Yorumları