Türkiye'nin Tatil Noktaları NFT ile Tanıtılıyor

Türkiye'nin önemli turizm noktalarını NFT haline getirildi. Önemli lokasyonlar, NFT ile de tanıtılacak.

Türkiye'nin Tatil Noktaları NFT ile Tanıtılıyor

2021 yılına damga vuran NFT'lerin popülerliği devam ediyor. Geride bıraktığımız iki yılda blok zinciri teknolojilerine meraklı birçok kişi NFT'ler için de ayrı bir parantez açtı. Son iki yılda pazar, 10 kat büyüdü. NFT pazarının yıl sonuna kadar 26 milyar dolarlık hacme ulaşması bekleniyor. Durum böyle olunca birçok sanatçı da yönünü NFT dünyasına çevirdi. Tatil platformu Bugün Nereye Gidelim de önemli turizm noktaları için NFT projesini harekete geçirdi.

Tatil Rotalarının NFT Versiyonu Geliyor

Bugün Nereye Gidelim, Türkiye'nin önemli turizm noktalarını NFT haline getirdi. Bu lokasyonlardaki bungalov evleri ve yat turizmi için kiralanabilir olsun gemiler, Yıldız Savaşları (Star Wars) temalı NFT'lere dönüştürüldü ve OpenSea'de sergilendi.

Konuya dair açıklama yapan “Dijital trendleri takip ederek büyüyen bir marka olarak hazırladığımız konsept NFT’lerle, özlediğimiz yaz mevsiminin en sevilen tatil alternatiflerine dikkat çekmek istedik. Sektörde güçlü olduğumuz turizm destinasyonlarını ve tatil seçeneklerini, çok sevdiğimiz Star Wars (Yıldız Savaşları) serisinden ilhamla NFT projesine dönüştürerek OpenSea platformunda sergiledik” dedi.

Star Wars serisinin yenilikçi bir konsept için esin kaynağı olabileceğini düşündükilerini söyleyen Kulaksız, "düşündük. Star Wars ve NFT topluluklarının birbiriyle kesiştiğine yönelik içgörüden hareketle ortaya çıkardığımız projenin, uzun bir kışın ardından ısınan havalarla gündeme gelen tatil planları için ilham olacağına inandık. Bu nedenle ülkemizin önemli seyahat acentelerinden biri olarak, sektörde en güçlü olduğumuz tatil seçenekleri olan bungalov, kiralık villa, tiny house ve motoryatların NFT versiyonlarını ürettik” açıklamasını yaptı.

Şirket, önümüzdeki dönemde koleksiyonunu geliştirecek ve Türkiye'nin tatil destinasyonlarında sunduğu hizmetleri öne çıkarmaya devam edecek.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.