Türkiye'de kapalı, Dünya'da 175 milyon kullanıcıya ulaştı

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Threads'in aylık aktif kullanıcı sayısını duyurarak Elon Musk'ın X'ine küçük de olsa bir göz dağı vermeyi başardı.

Türkiye'de kapalı, Dünya'da 175 milyon kullanıcıya ulaştı

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, Çarşamba günü yaptığı açıklamada Elon Musk'ın X'ine rakip olan Threads'in aylık 175 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Bilindiği gibi Threads, bir süredir ülkemizde kullanılamıyor.

Duyuru, Threads'in birinci yıl dönümünü doldurmak üzere olduğu şu günlerde geldi. Threads, 5 Temmuz 2023'te App Store'da yerini aldığında Musk, eskiden Twitter olarak adlandırılan servisi adeta darmadağın etmiş ve Zuckerberg'i hiç gerçekleşmeyecek bir kafes dövüşüne davet etmişti. Bir yıl sonra Threads, piyasaya sürüldüğü dönemdeki kadar hızlı olmasa da hala istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Musk ise, görevi devraldığından bu yana X için karşılaştırılabilir ölçümler paylaşmadı.

Her sosyal ağda olduğu gibi, özellikle de Threads'te aylık kullanıcılar büyüme hikayesinin yalnızca bir parçasını oluşturuyor. Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın aksine Meta'nın henüz günlük kullanıcı sayılarını paylaşmamış olması manidar. Bu durum, Threads'in henüz düzenli kullanıcı haline gelmemiş kişilerden hala çok sayıda "flyby" trafiği aldığını gösteriyor.

Uygulamanın büyümesinin büyük bir bölümünü hala Instagram içinde yapılan reklamların oluşturduğu düşünülebilir. Şu anda her iki uygulama da aynı hesap sistemini paylaşıyor ve bunun değişmesi beklenmiyor.

Yine de, bir yıllık bir uygulama için 175 milyon aylık kullanıcı, özellikle de Meta'nın yıllar boyunca bağımsız uygulama denemeleri başlatma konusundaki kötü sicili göz önüne alındığında, göz ardı edilecek bir başarı değil. Zuckerberg Threads'in şirketin bir sonraki milyar kullanıcılı uygulaması olma konusunda gerçek bir şansı olduğunu düşündüğünü açıkça belirtiyor. Meta, büyüme hikayesini devam ettirmek için Japonya gibi daha fazla pazar payı alabileceğini düşündüğü pazarlara odaklanmış durumda.

Threads şimdilik Meta için mali açıdan bir zarar kaynağı olsa da süresiz olarak finanse edilebileceği kesin. The Verge'nin içeriden aldığı bilgilere göre, yöneticiler önümüzdeki yıl Threads'te reklamları açmayı düşünüyor, ancak kesin plan hala belirsiz.