Türkiye Yapay Zeka Zirvesi'ne Günler Kaldı: Bu senenin öne çıkan konusu 'Üretken Yapay Zeka'

TRAI'nin düzenleyeceği Türkiye Yapay Zeka Zirvesi için geri sayım başladı. 26 Ekim'de Wyndham Grand Otel'de gerçekleşecek etkinliğin bu seneki öne çıkan konusu Üretken Yapay Zeka.

Türkiye Yapay Zeka Zirvesi 26 Ekim'de başlıyor

Türkiye Yapay Zeka Ekosistemi’nin gelişmesinde önemli rol üstlenen TRAI’nin düzenlediği ve CHIP'in de basın sponsorları arasında olduğu Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, Küresel Yapay Zeka Ekosistemi’ne öncülük eden şirket liderleri, yapay zeka uzmanları, startupları, yatırımcıları ve karar vericileri altıncı yılında da bir araya getiriyor. Zirve, küresel başarılara imza atan projelerin başlangıç noktasının, küresel başarı vizyonu taşıyan bir soru olmasından yola çıkarak “Her Şey Bir Soru ile Başlar” teması ile gerçekleştiriliyor.

Zirvede özellikle son zamanların popüler konusu olan Üretken Yapay Zeka (Generative AI)’nın sektörel uygulamaları ve en yeni yapay zeka teknolojileri popülerliğin ötesinde tüm yönleriyle ele alınacak.

26 Ekim’de Wyndham Grand Otel’de düzenlenecek olan zirvenin ilk gününde katılımcılar, tüm dünyada dijital dönüşüme liderlik eden şirketlerin inovatif projeleri ile küresel başarı adımlarını birinci elden dinleme fırsatı yakalayacak. Şirketlerin devasa düzeylere ulaşan yapay zeka yatırımlarının sürdürülebilir ekonomik büyümeye etkisi de yine zirvede derinlemesine incelenecek.

Zirvede kurulacak olan Yapay Zeka İnovasyon Sahnesi (AI Inovation Stage) yapay zeka startup ekosistemiyle ilgili detaylı bilgi sahibi olunmasına fırsat sunuyor. Sahne, küresel başarılara imza atma potansiyeli taşıyan startuplarla yapay zeka tabanlı çözümleri sistemine kazandırarak dijital dönüşümünü hızlandırmayı amaçlayan öncü şirketlerin işbirliklerinden doğacak yeni başarı hikayelerine de ev sahipliği yapıyor.

Zirvenin ikinci ve üçüncü günleri ise herkesin katılımına açık, ücretsiz ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. İkinci gün yurt dışından küresel yapay zeka konuşmacılarının ekosistemdeki yenilik, farklı sektörlerden başarılı inovatif projeleri ve deneyim aktarımları online etkinliklerle sağlanacak. Zirvenin final günündeyse TRAI Akademi ve farklı kurumların akademileriyle yapay zeka eğitim programları katılımcılarla paylaşılacak.