Türkiye'de bir ilk Arçelik'ten!

Türkiye'nin ilk 3D LED televizyonu Arçelik tarafından üretildi. İşte Arçelik TV'nin özellikleri...

Türkiye'de bir ilk!

Arçelik A.Ş., yine bir "ilk"i gerçekleştirdiğini ve Türkiye'nin ilk üç boyutlu televizyonunu ürettiğini duyurdu. Üç boyut teknolojisinin sunduğu görsel deneyimi oturma odalarına taşıyan Arçelik 3D LED TV, televizyon izleme keyfini sıra dışı bir atmosfere dönüştürmeyi amaçlıyor.

3D LED TV'nin yaşattığı gerçeklik sayesinde maç izlerken atılan şutları hissedecek, bir savaş sahnesinde kurşunlardan kaçmak isteyeceksiniz. Full Motion + teknolojisi ile son derece hızlı olan ve 55" (140 cm) 3D LED panele sahip Arçelik 3D LED TV, sizi salonunuzda otururken sinemada veya stadyumda hissettirmeyi amaçlıyor. Hareketli görüntülerde akıcılık sağlayan 200 Hz ve resim detaylarını 4 kat artıran Full HD özellikleri ile de yayınları daha net ve canlı seyretmek mümkün.

Geniş bağlantı seçenekleri sunan Arçelik 3D LED TV'nin 4HDMI girişi sayesinde DVD oynatıcı gibi cihazların içindeki veriler görüntü ve ses kaybına uğramadan televizyona aktarılıyor.

Üç boyutlu görüntü ve gözlükler

Üç boyutlu görüntü ve gözlükler

Modern 3D formatların televizyonlarda izlenebiliyor olması için, öncelikle televizyonların ve gelen yayının üç boyutlu olması gerekiyor. 3D TV'lerde üç boyutlu yayınlar özel gözlükler sayesinde izlenebiliyor. Bu gözlükler televizyonda bulunan transmitter cihazlarla haberleşmekte ve saniyede 100 kere bir gözü açıp diğer gözü kapatarak üç boyut efektini yaratmaktadır. Arçelik 3D LED TV'nin sahip olduğu özel gözlüklerin ise karton gözlüklere göre farklı bir yapısı bulunuyor.

Daha eski bir teknoloji ürünü olan karton gözlüklerde bir göz sadece mavi, diğeri ise sadece kırmızı rengi izler ve beyin de bu ikisini üst üste oturtarak görüntüyü üç boyutlu algılamayı sağlar. Arçelik 3D LED TV gözlüklerinin sahip olduğu active shutter teknolojisi ise gözlüğün iki camını Likit Kristal ekran gibi çalıştırıyor ve iki göze birden aynı anda görüntü gelmesini engelleyerek daha net 3D görüntüler elde edilmesini sağlıyor.

Arçelik 3D LED TV sahip olduğu bu teknoloji sayesinde eski teknolojilerin aksine renk ve çözünürlük kaybı olmadan 3D görüntü alınabilmesine imkan tanıyor. Çok daha gerçekçi bir görüntü sunan bu özel gözlüğe Arçelik 3D LED TV'nizle birlikte sahip olabilirsiniz.

Ses ve kayıt imkanı

Ses ve kayıt imkanı

Alüminyum çerçevesi ile oldukça estetik bir görünüme sahip Arçelik 3D LED TV, sesin dağılmasını daha etkin bir şekilde sağlayan SRS sistemiyle ses çıkış gücünde değişiklik olmadan çok daha gerçekçi sesler elde edilmesini sağlıyor.

Ürünün öne çıkan diğer bir önemli özelliği ise dijital kablolu yayınlara uyumlu olması. Bu sayede harici bir kutuya ihtiyaç duymadan dijital kablolu yayınları alabiliyor.

USB girişi sayesinde fotoğraf, video, müzik gibi veriler televizyonda görüntülenebilirken, HD filmler de kolaylıkla izlenebiliyor. Dijital kablolu yayınları USB' ye kaydetme imkanı sağlayan Arçelik 3D LED TV ile yayınları kaçırmamak mümkün.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları