Turkcell operasyonel verimliliğini artırdı

Turkcell Grubu, 2010'un üçüncü çeyreğinde fiyatları düşürdü, operasyonel verimliliğini artırdı.

Turkcell'den büyük atak!

Turkcell, 2010'un üçüncü çeyreğinin finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Çağrı sonlandırma ve azami fiyat düzenlemelerinin negatif etkisiyle gelirlerin %1,7 oranında azalmasına rağmen Turkcell Grubu hem yıllık hem de çeyreksel bazda karını artırdı. Operasyonel verimliliği büyüyen şirketin net karı maliyet odaklı yaklaşım ve iştiraklerin de katkısıyla yıllık %12'lik artışla 556,3 milyon TL'ye yükseldi.

Mobil İnternet kullanımı artmaya devam ediyor

Hem ses hem de mobil internette kullanım ücretlerinin düşmesine paralel olarak MOU (Abone Başı Aylık Ortalama Konuşma Süresi) yıllık bazda % 33 artarken Kullanıcı Başı Aylık Ortalama Mobil İnternet Kullanımı % 343 oranında rekor yükselme kaydetti. Mobil İnternet ve servis gelirlerinin toplam gelire oranı 2010 yılının üçüncü çeyreğinde %20,5 olurken 9,4 milyon kayıtlı 3G abone sayısıyla Turkcell, 3G ve mobil internette de sektöre liderlik etmeyi sürdürdü.

Penetrasyondaki azalma trendinin durduğu mobil pazarda Turkcell'in toplam abone rakamı 33.9 milyon oldu. Faturalı Turkcell abonelerinin toplam abonelere oranı geçen seneki %25,3'lük seviyesinden %29,2'ye yükseldi. Abone Başı Aylık Gelir (ARPU) ise faturalı abone bazı ve kullanım oranlarındaki artışla birlikte bir yıl öncesine göre %4 oranında artarak 20,4 TL'ye yükseldi.

Ciliv: Kalite ve kapsamada dünya standartlarının üzerindeyiz

Süreyya Ciliv'in açıklamaları

Süreyya Ciliv'in açıklamaları

Turkcell'in 2010 üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Yatırımlarımızı sürdürdüğümüz ve avantajlı tarifelerle müşteri memnuniyetini sağladığımız bu çeyrekte güçlü sonuçlar elde ettik. Dünya ekonomisinin daraldığı zorlu dönemlerde bile işimize, Türkiye'nin geleceğine, ekonomisine ve sosyal refahına yönelik yatırımlarımızı sürdürdük. Tüm bu hazırlıklar sayesinde, altyapı kalitemizi ve kapsamamızı dünya standartlarının üzerine çektik. Müşterilerimize sunduğumuz avantajlı tekliflerle ses ve mobil internet kullanımında çok güçlü bir ivme yakaladık. Akıllı cihazların pazardaki artan payı ve yaygınlaştırdığımız 3G altyapısı ile başlayan bu yeni dönemde, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik mobil servis ve uygulamalar ile hem iş modelimizi büyütebileceğimiz, hem de pazar lideri olarak güçlü markamız ile müşterilerimize daha da iyi imkanlar sunmaya devam edebileceğimiz için çok heyecanlıyız" dedi.

Ciliv, bu dönemde süregelen desteklerinden dolayı tüm Turkcell müşterilerine, çalışanlarına, iş ortaklarına ve hissedarlarına teşekkür etti.

Okuyucu Yorumları