Turkcell'den çarpıcı büyüme rakamları!

İletişim şirketi Turkcell, 2011'in üçüncü çeyreğine dair çarpıcı rakamları ortaya çıkardı.

Turkcell'den çarpıcı rakamlar

Turkcell, 2011'un üçüncü çeyreğinde büyümeyi ve pazar liderliğini sürdürdü. Turkcell Grup gelirleri, iştiraklerin artan katkısı ve Türkiye'de yıllık %72 büyüyen mobil internet gelirleriyle 2011'in üçüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre %9 artarak 2,53 milyar TL olarak gerçekleşti. Böylece Turkcell bugüne kadar bir çeyrekte elde ettiği en yüksek gelire ulaştı. Grup AVFÖK'ü, bir önceki çeyreğe kıyasla %21 büyüyerek 871 milyon TL olurken ikinci çeyrekte %31,6 olan AVFÖK marjı üçüncü çeyrekte %34,5'e yükseldi. Üçüncü çeyrek net karı ise 537 milyon TL oldu.

Abone sayısı 6 ayda 1,3 Milyon arttı

Müşteri memnuniyeti ve yeni teknolojilere yaptığı yatırımlar sayesinde Turkcell, 2011'in üçüncü çeyreğinde 368 bin net abone alımı kaydederek toplam abone sayısını 34.4 milyona yükseltti. Üçüncü çeyrek sonunda Turkcell faturalı abone sayısı 11 milyon seviyesini aşarken faturalı abonelerin toplam aboneler içindeki payı %32 oldu. Abone başı aylık ortalama kullanım yıllık %13 artışla 222 dakikaya yükselirken; Abone Başı Aylık Geliri (ARPU) ise mobil data servis gelirlerindeki büyümenin de etkisiyle bir önceki çeyreğe göre %8 oranında artarak 21,1 TL oldu.

Mobil internet kullanımı artıyor, birim fiyatlar düşmeye devam ediyor

Turkcell'in şebekesindeki mobil internet trafiği 2011'in üçüncü çeyreğinde geçen yılın üçüncü çeyreğinin 2,5 katına ulaştı. Aynı dönemde Turkcell'in mobil internet gelirleri %72 oranında artarak 207 milyon TL oldu. Kullanım bazında birim fiyatlar bir yılda %32 oranında düşerken abone başı mobil internet kullanımı %67 oranında artış gösterdi. Mobil servisler ve mobil internet gelirlerindeki artışla Turkcell'in ses dışı gelirleri toplam gelirlerinin %24,3'ü seviyesine ulaştı.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları