Türk Telekom, ana sponsoru olduğu CeBIT Sinerji Zirvesi kapsamında bulut bilişimin her yönüyle ele alındığı Türk Telekom BULUTT Zirvesi'ni gerçekleştirdi. "BULUTT ve Türk Telekom" temalı oturumlarda Türk Telekom ve iş ortakları, dönemin en önemli yatırımlarından biri olan bulut teknolojisini masaya yatırdı.
Avrasya'nın bir numaralı bilişim, teknoloji ve iletişim platformu CeBIT Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi, bilişim dünyasını bir kez daha aynı çatı altında buluşturdu. Türk Telekom'un ana sponsorluğunu üstlendiği CeBIT Sinerji Zirvesi, bu yıl da iş dünyası, bilişim sektörü profesyonelleri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve kamu kuruluşu yöneticilerini bir araya getirdi.
Bilişim, medya ve basın olgusunun tüm boyutları ile incelendiği, bulut mimariden bilgi güvenliğine sektörü ilgilendiren pek çok konuda önemli bir bilgilendirme platformu olan, toplumsal sorumluluk ve bilişim teknolojilerinin ön planda olduğu zirveye, Türk Telekom bulut bilişim teması ile damgasını vurdu. CeBIT Sinerji Zirvesi kapsamında gerçekleşen Türk Telekom BULUTT Zirvesi'nde A'dan Z'ye "BULUTT" konuşuldu.
Şükrü Kutlu'nun açılış konuşması
Türk Telekom İnsan Kaynakları Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:
"Önceki yıllarda Türk Telekom olarak Türkiye ile tanıştırdığımız yeni teknolojileri CeBIT'te sergilemiştik. Bu yıl da bu geleneği bozmuyoruz ve yine liderlik ettiğimiz bir alandaki; bulut bilişim alanındaki ürün ve hizmetlerimizle fuarda yer alıyoruz. Fuar alanındaki standımızda BULUTT ürünlerimizi sergilemenin yanı sıra CeBIT Sinerji Zirvesi kapsamında bir Türk Telekom BULUTT zirvesi düzenliyoruz. İş ortaklarımızın da konuşmacı olarak katıldığı bu zirvenin sektörün ilgisini çekeceğine inanıyorum. Etkinlikler süresince bu salonlarda sadece telekomünikasyon firmaları değil, makine, tekstil, lojistik, turizm, eğitim, sağlık alanında faaliyet gösteren firmalar da ürün ve hizmetlerini, hem üreticilerin hem de son kullanıcıların görüş ve beğenilerine sunacak. Bu salonlarda sergilenen ürünler ve hizmetler sayesinde bir anlamda bugün, bilgi ve iletişim teknolojilerinde ulaştığımız son noktanın da fotoğrafını çekebileceğiz."
Oturumun açılışını gerçekleştiren Türk Telekom Teknoloji Sistemleri Yönetimi Direktörü Bilal Genç'in, TTVM altyapı, TTVM gelecek planları ve bulut güvenlik konularında yaptığı konuşma, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
Sektörün sorunlarının tartışılıp tüm ayrıntıları ile ele alındığı zirvede, Türk Telekom Servis Yönetimi Direktörü Naci İshakbeyoğlu, Türk Telekom'un bulut portföyü, ICT Partner Management ve ICT servislerini anlattı.
Sektörün üst düzey temsilcilerini ağırlayan zirvenin, özellikle kamu çalışanlarının yoğun ilgiyle takip ettikleri "Kamu ve Bulut" başlıklı oturumunda ise Türk Telekom Kamu Satış Direktörü Erkan Musa Mızrak, kamu veri merkezi kullanımı ve bulut uygulamaları hakkında detaylı bilgi verdi.
Türk Telekom'un BULUTT konusundaki iş ortaklarından AVEA, Indra, IBM, LG ve Koç Sistem yetkilileri konuşmaları ile zirveyi daha da zenginleştirdi.
Türk Telekom BULUTT Zirvesi'nde bulut bilişimin şirketlere aynı anda performanslarını artırma, masrafları azaltma, enerji kullanımını ve buna bağlı olarak karbon salınımını en aza indirme fırsatını sunduğu anlatıldı. Bununla birlikte kamu kurumları ve özel şirketlere, bulut bilişime geçilmesinin başta güvenlik ve maliyet tasarrufu olmak üzere sağladığı önemli faydalar ve ülke çapında yaygın geniş bant altyapısıyla Türk Telekom'un müşterilerine sunduğu uçtan uca ve güvenli hizmet konusunda da detaylı bilgi verildi.