"30 bin öğrenciye 72 eğitim binası, 28.000 genç sporcu, 41 spor klübü, 932 internet evi, 19.000 bilgisayarda ücretsiz internet, 100.000 ağaç..."
Geliştirdiği ürün ve hizmetlerle müşterilerinin yaşamına değer katan Türk Telekom, Türkiye çapında hayata geçirdiği tüm sosyal sorumluluk faaliyetlerini Türkiye'ye Değer çatı markası altında topladı.
Türk Telekom Okulları, Türk Telekom Internet Evleri, Türk Telekom Spor Okulları ve e-fatura ormanları gibi ulusal çapta yürüyen dev sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra Türk Telekom il müdürlüklerinin hayata geçirdiği 150'ye yakın yerel sosyal sorumluluk faaliyeti de Türkiye'ye Değer markası altında toplandı.
Sosyal sorumluluk yatırımlarını öncelikli olarak eğitim, spor ve çevre alanlarında gerçekleştirilen Türk Telekom, hayata geçirdiği projelerle geçtiğimiz yıl 20'den fazla ulusal ve uluslararası ödül kazandı.
Dr. Paul Doany'den Türkiye'ye mesaj
Konuyla ilgili olarak görüşlerini dile getiren Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany, Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi olarak, gerek teknoloji ve altyapıya, gerekse insan kaynağına yapılan yatırımlarla ülkeye katkıda bulunmak ve değer yaratmanın daima öncelikli hedefleri olduğunu belirtti. Doany, sözlerine şöyle devam etti: "Bu hedefimizin yanı sıra topluma katkı konusunda da aynı heyecan ile hareket ediyoruz. Geliştirdiği ürün ve hizmetlerle müşterilerinin yaşamına değer katan Türk Telekom, topluma yaptığı katkıyı gerçekleştirdiği kurumsal sorumluluk projeleriyle pekiştiriyor. Değer yaratacak projelerle kuşaklar boyu sürdürülebilir yatırımlar yapmaya devam ediyoruz."
Başta eğitim olmak üzere spor, çevre, kültür-sanat gibi alanlarda yürütülen sosyal sorumluluk projeleri ile topluma da değer yaratmaya devam ettiklerini dile getiren Doany, "Sosyal sorumluluk yatırımlarımızı 'eğitimsiz gelecek, internetsiz eğitim olmaz' yaklaşımıyla öncelikli olarak eğitime yaparken, Türkiye'nin sporcularını destekliyor, çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu projelerimizin uluslararası organizasyonlardan aldığı ödüller, bu çabalarımızı taçlandırıyor" şeklinde konuştu.
"Bir fark yaratsak yeter, Türkiye'ye Değer"
Doany, sözlerini şöyle sürdürdü: " Türk Telekom Okulları, Türk Telekom Internet Evleri, Türk Telekom Spor Okulları ve E-fatura Ormanları gibi ulusal çapta yürüyen dev sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra şirketimiz bünyesindeki 81 il müdürlüğümüzde 150'ye yakın yerel sosyal sorumluluk çalışması da devam ediyor. Bu projelerimizin yaklaşık 10 binlerce çalışanımız tarafından sahipleniliyor olması bize ayrı bir gurur veriyor. 2010 yılı itibariyle bu geniş kapsamlı sosyal sorumluluk projelerimizi, "Türkiye'ye Değer" çatısı altında topluyoruz. Yarattığımız bu yeni markayla çalışanlarımıza ve topluma, gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk çalışmalarını daha iyi anlatacağımıza inanıyoruz. Türk Telekom olarak 'Bir fark yaratsak yeter, Türkiye'ye Değer' diyoruz."
Türk Telekom çalışanları gönüllü oldu
Türk Telekom şirket kültüründe sosyal sorumluluğun özel bir yere sahip olduğu çalışanların projelere doğrudan katılımı ile göze çarpıyor. 10 binlerce Türk Telekom çalışanı, sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak yer alıyor.
15 branşta 28 bin genç sporcu yetişti
Gençlerin çevreleriyle iletişim becerilerini geliştirmede sporun büyük etkisi olduğuna inanan Türk Telekom, geçtiğimiz 10 yıldan bugüne, 41 ilde yaptığı altyapı yatırımlarıyla, basketboldan eskrime, badmington'dan kayak ve tenise 15 branşta 28 bin genç sporcunun yetişmesini sağladı. 15 farklı branşta eğitim veren Türk Telekom Spor Okulları'ndan yetişen sporcular, ulusal ve uluslararası müsabakalarda 10'dan fazla branşta derece aldılar ve pek çok defa milli takım kadrolarına davet edildiler.
100.000 ağaçlık E-Fatura Ormanları!
81 ilde, 932 Internet Evi'yle ücretsiz internet erişimi
Türk Telekom'un eğitim alanındaki sosyal sorumluluk çalışmaları içerisinde Internet Evi projesi önemli bir yer tutuyor. Türk Telekom, evinde ya da iş yerinde internete erişim olanağı bulamayan herkes için tüm Türkiye'nin 81 ilinde 932 adet Internet Evi'ni faaliyete geçirdi. Bu vesile ile dileyen herkesin internete ücretsiz bağlanabileceği yaklaşık 19.000 bilgisayar hizmete sunuldu.
100 bin ağaçlık E-Fatura Ormanları
Türk Telekom, çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakmak adına E-Fatura Ormanları projesini hayata geçirdi. E-faturaya geçişi özendirmek ve çevre konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla hayata geçirdiği E-Fatura Ormanları projesi aynı zamanda kağıt fatura yerine elektronik fatura kullanan Türk Telekom müşterilerine bir nevi teşekkür mahiyetinde gerçekleştirildi. Tüm ülkeye yayılan 100 bin ağaçlık "E-Fatura Ormanları"nda Türkiye'deki mevsimsel farklılıklar gözetilerek 17 farklı türde ağaç dikildi.
Tüm yurda yayılan 72 eğitim binası inşaa edildi
Diğer yandan Türk Telekom, Türkiye çapında eğitim altyapısının geliştirilmesi ve eğitimde sayısal uçurumu ortadan kaldırarak bilgiye ulaşımın yaygınlaştırılması hedefiyle dev eğitim projeleri gerçekleştirdi. Türk Telekom Okulları projesi kapsamında Türkiye çağında 72 eğitim binası faaliyete geçti. 78 binanın inşasını kapsayan proje bittiğinde 30 binden fazla öğrenciye modern tesislerde eğitim imkanı sağlanmış olacak. Türkiye'nin eğitim alanındaki en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Türk Telekom Okulları projesi, 2009 yılında ulusal ve uluslararası organizasyonlarda 4 tanesi büyük olmak üzere toplam 7 ödüle layık görüldü.
Öğretmen ve öğrencilere Vitamin hediyesi
Eğitim alanında yapılan bu çalışmalara ek olarak, Türk Telekom grup şirketlerinden Sebit'in geliştirdiği interaktif eğitim yazılımı Vitamin, Türk Telekom tarafından 2008-2009 öğretim yılında 33 bin kamu ilköğretim okuluna ücretsiz olarak sunulmaya başlandı. Matematik, Fen, Türkçe ve Sosyal Bilimler olmak üzere dört ana ders üzerinden hazırlanan Vitamin eğitim seti ayrıca www.mebvitamin.com adresi üzerinden tüm kamu ilköğretim okulu öğretmenlerine hediye edildi. Bugüne kadar yaklaşık 600 bin öğrenci Vitamin'den ücretsiz olarak faydalandı. Tüm kamu ilköğretim okulu öğretmenlerinin ücretsiz erişimine açılan Vitamin, yaklaşık 150 bin öğretmen tarafından kullanılıyor. 2009 yılının Kasım ayında kullanıma sunulan tamamı sesli ve görsel olan Vitamin Lise de
yaklaşık 5 bin 900 liseye bağışlanarak yaklaşık 4 milyon öğrencinin kullanımına ücretsiz olarak sunuldu.
Türk Telekomünikasyon A.Ş. hakkında
Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojisi şirketi Türk Telekom, sabit hat ve GSM'den geniş bant internete kadar bütünleşmiş telekomünikasyon hizmetleri sunmaktadır. Türk Telekom grup şirketlerinin 30 Eylül 2009 itibariyle 16,8 milyon sabit hat, 6 milyon ADSL hattı ve 12,1 milyon GSM abonesi bulunmaktadır. Şirket, tüm ülkeyi kapsayan modern şebeke altyapısıyla Türkiye genelindeki bireysel ve kurumsal müşterilerine geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadır. TTnet, Argela, Innova, Sebit, Sobee ve AssisTT şirketlerinin %99,9'una sahip olan Türk Telekom, aynı zamanda Türkiye'deki üç GSM operatöründen biri olan Avea'nın hisselerinin %81,4'üne de sahiptir. Bunun yanı sıra Türk Telekom, Arnavutluk'taki yerleşik telekom operatörü Albtelecom şirketinde de azınlık hissesine sahiptir. Türk Telekom'un hisselerinin %55'i Ojer Telekomünikasyon A.Ş. ve %30'u Türkiye Hazine Müsteşarlığı'na aittir. Geriye kalan %15'lik hissesi de halka arz edilmiştir. Türk Telekom hisseleri, Mayıs 2008 itibariyle İMKB'de işlem görmektedir.
Basın bülteninden derlenmiştir