"Türk Telekom Arena" stadyumu açılıyor!

Galatasaray'ın yeni stadyumu "Türk Telekom Arena" açılıyor! İşte stadın detayları ve açılış töreni

"Türk Telekom Arena" açılıyor

2010- 2011 sezonunun 2. yarısından itibaren Galatasaray, maçlarını Türk Telekom Arena'da oynamaya başlayacak. Türk Telekom Arena'nın açılışı ise 15 Ocak 2011 Cumartesi günü Galatasaray ile Ajax Futbol Kulübü arasında oynanacak hazırlık maçı ile yapılacak.

52 bin 647 seyirci kapasitesi, 190 metre enine ekseni, 228 metre boyuna ekseni ile dünyanın sayılı stadyumları arasında yer alan Türk Telekom Arena, aynı zamanda Türkiye'nin en teknolojik ve özgün spor komplekslerinden birisi olma özelliğini taşıyor. Stadın 4 bin 500 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor. Metro bağlantısının tamamlanması ile birlikte stadyuma ulaşım çok kolay olacak.

Türk Telekom Arena'da ayrıca özel VIP Girişleri, yeme içme hizmetlerinin dahil olduğu VIP salonları, Loca/VIP Koltuklara özel olarak ayrılmış stad içi otopark alanları, özel giriş yolları, stad girişi öncesi araç bırakma alanları gibi birçok özel hizmet almak mümkün. Türk Telekom Arena'da, 3. ve 4. katlarda satışa sunulan 6, 8, 10, 12, 15 ve 18 kişilik olmak üzere toplam 157 adet loca bulunuyor. Statta, 4 bin 845 adet VIP koltuk bulunuyor.

Projenin mimarisi, dünyaca ünlü mimarımız Mete Arat tarafından gerçekleştirildi. Almanya'nın Stuttgart kentinde yaşayan dünyaca ünlü, birçok ödül sahibi mimarımız Mete Arat'ın önemli projeleri arasında Almanya Milli Kütüphanesi, Leipzig, Oldenburg, Stuttgart Porsche Arena kapalı spor salonları ve son olarak geçen yıl restore edilip Dünya Kupası maçlarının oynandığı Stuttgart Gottlieb - Daimler stadı da yer alıyor.

Türk Telekom Arena açılış töreni

Türk Telekom Arena açılış töreni
Türk Telekom Pazarlama İletişim Başkanı Erem Demircan, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haşhaş, Galatasaray Spor Kulübü Sportif AŞ Genel Müdürü Ebru Köksal , Kanadalı Sanat ve Multimedya Yönetmeni Eric Villeneuve

15 Ocak akşamı Türk Telekom Arena açılışında yapılacak gösteriler için toplam 560 kişi görev alacak. Stada varan konvoy ve seyirciler aslan tırnaklarını temsil eden aslanlı yoldan stada giriş yapacak.

Gösteriler Galatasaray'ın bugüne kadar Ali Sami Yen'deki başarılarını simgeleyen öğelerle süslenecek. Galatasaray'ın sembolü olan "aslan" konsepti üzerinden yola çıkılarak hazırlanan multimedya efektleri sahaya yansıtılacak. Türk Telekom Arena üzerine hegzagon ekran kurularak gösterilerin tamamı hem yeşil çim üzerine yapılacak ekrana yansıtılacak hem de ekranda gösterilecek. Yaklaşık 2 metre çapında hazırlanan davullar, şovun önemli bir parçası olarak saha ortasında multimedya efektlerin desteğiyle kullanılacak.

Pençe darbesi ile sahne perdesi üzerinde tırnak izlerinden devasa bir pençe izi oluşacak. Aslan kükremesi ile sahanın tam üstündeki LED ekrandan su efekti bir şelale gibi sahaya akacak.

GS bayrağı orta sahaya dikilecek, suyun altındaki GS amblemi büyük efektlerle su yüzeyine çıkacak. Bu gösteriler Galatasaray'ın maçlarından görüntülerle bütünleştirilecek. Gösterinin sonunda takım topluca sahaya çıkacak ve Ali Sami Yen ruhunun artık Arena'ya taşındığını simgeleyecek son multimedyla gösterisiyle etkinlik tamamlanacak.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları