Türk Bilgi ve İletişim Teknolojileri Şirketleri Azerbaycan'daki Faaliyetlerini Genişletiyor

Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı İnovasyon ve Dijital Kalkınma Ajansı (IDDA), Türk ve Azerbaycanlı bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT) şirketlerini bir araya getiren bir etkinlik düzenledi.

Türk Bilgi ve İletişim Teknolojileri Şirketleri Azerbaycan'daki Faaliyetlerini Genişletiyor

Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı İnovasyon ve Dijital Kalkınma Ajansı (IDDA), Türk ve Azerbaycanlı bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT) şirketlerini bir araya getiren bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, işbirliğini geliştirmek, en iyi uygulamaları paylaşmak ve gelecekteki ortaklıkları keşfetmek amacıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) ve New Generation Management Company işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin önde gelen 15 BİT şirketi ile Azerbaycan'ın önemli 10 inovasyon firmasından temsilciler yer aldı. Etkinlikte, Azerbaycan’ın PASHA Insurance, PASHA Bank ve Azercell gibi önde gelen kuruluşlarının temsilcileri “Azerbaycan'da İnovasyon” başlıklı panelde konuşma yaptı. Konuşmalarında, hizmetler, ürünler ve Azerbaycan’daki inovasyon ortamı hakkında bilgi verdiler.

Türk şirketlerinin temsilcileri de sunumlar düzenledi ve katılımcılar, verimli görüşmelerde bulunarak gelecekteki potansiyel ortaklıklar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. IDDA İnovasyondan Sorumlu Başkanı Igor Ovcharenko, etkinlikle ilgili olarak şunları ifade etti: “Türkiye teknoloji ekosisteminden 15 önemli şirketi burada ağırlamaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Azerbaycan şirketleri, bu tecrübelerden yararlanmaya hevesli. Azerbaycan, yeni ürünleri ve iş yaklaşımlarını test etmek için uygun bir ülke olarak öne çıkıyor. Bu etkinliğin, iki ülke için bilgi ve iletişim teknolojileri alanında yeni bir dönemin başlangıcı olmasını umuyoruz.”

Etkinlikten bir gün önce düzenlenen ön toplantıda, Türk temsilciler Azerbaycan'ın iş ortamı ve Teknopark programı hakkında kapsamlı bilgi aldı. Türk temsilciler, Azerbaycan'ın sağladığı teşviklerin önemini vurguladı ve her iki ülkeden firma temsilcileri arasında potansiyel işbirlikleri konusunda görüşmeler yapıldı.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen benzer etkinlikte Türkiye'nin önde gelen 20 BİT kuruluşu katılmıştı ve bu etkinlik sonucunda üç Türk şirketi Azerbaycan'da iştirak kurma sürecini başlatmıştı. Hizmet İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Bağören, bu yılki etkinlikte de firmaların Azerbaycan’daki faaliyetlerini genişlettiğini ve iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştiğini belirtti.

CloudOffix’in Büyümeden Sorumlu Yöneticisi Sinem Karabulut ise, “Türkiye ve Azerbaycan uzun bir kardeşlik ve iş ortaklığı tarihine sahip. Bu etkinlik, dijital dönüşüm alanındaki işbirliğimizi pekiştiriyor,” dedi.

İnovasyon ve Dijital Kalkınma Ajansı, güçlü bir dijital ekosistemi teşvik etme ve uluslararası BİT işbirliklerini kolaylaştırma konusundaki kararlılığını sürdürmeye devam ediyor. Etkinlik, ajansın Azerbaycan ve ötesinde BİT sektörünün büyümesini ve gelişmesini destekleme amacına önemli bir örnek teşkil ediyor.