İnternet devi, Twitter'ın mavi ve gri tik karmaşası ile fena dalga geçti

Sosyal medya platformu Tumblr, Twitter'ın mavi tik ve gri tik onay işaretleri kaosuyla, çok ilginç bir yöntemle dalgasını geçti: "Hiçbir işe yaramayan, bir değil tam 2 tik sunmak..."

İnternet devi, Twitter'ın mavi tiki ile fena dalga geçti

Dün akşam saatlerinde ülkemizde erişim engeli getirilen ABD merkezli sosyal ağ Tumblr, Twitter'da son zamanlarda yapılan bazı politika değişiklikleri ve devam eden kaos sayesinde pek çok ülkede yükseliş yaşıyor. Ryan Reynolds ve Lynda Carter gibi birkaç ünlü isim Twitter'ı terk ederek bu platforma geçiş yaptı.

Çoğu büyük sosyal ağdan farklı olarak Tumblr, yüksek profilli hesapların gerçekliğini doğrulamıyor. Bilinen bazı platform dışı hesaplardan bağlantı olmadan bu hesapların gerçek olup olmadığını söylemek neredeyse imkansız olduğu için, bu biraz kafa karışıklığına neden olabiliyor. Neyse ki Tumblr, bunu değiştirmek için "kesinlikle hiçbir şey yapmayacak yeni bir özellik" sunarak, tek seferlik 7,99 dolarlık ödeme ile bu özelliği satın almanıza imkan tanıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bu "hiçbir işe yaramayan yenilik" Twitter'la dalga geçmek amacıyla hayata geçirilmiş.

Tumblr Important Blue Internet Checkmark (Tumblr Önemli Mavi İnternet Onay İşareti), Tumblr'ın web mağazasında sattığı birkaç şaka öğesinin en sonuncusu ve tahmin ettiğiniz şeyi yapıyor. Yani, seçtiğiniz bir blogun yanına mavi bir onay işareti (hatta iki onay işareti) ekliyor. Kısacası, bu satın alım, herhangi bir özel statü vermeyen ve yaklaşık 8 dolar ödeme ile alınmasına rağmen görsel ufak bir ek dışında hiçbir şey yapmayan bir harcamadan ibaret.

Buradaki tek avantajınız rozetin "her an bir sürü yengece dönüşebilmesi." (Tumblr'ınız 2014'ten beri güncellenmediyse, bu, sitedeki bir 1 Nisan şakasına atıfta bulunuyor.) Tabi bir de Twitter ve Elon Musk'ın değişip duran onay işareti kararları ile dalga geçme imkanınız oluyor.