Tüm gençlere gönüllü hacker dersi...

ABD, ülkedeki gençlerin gönüllü hacker olup olmamaları gerektiğini tartışıyor. Peki, ama neden?

Herkes hacker olacak!

Bir bilgisayar güvenlik uzmanı ABD hükümetine, Amerikan gençliğinin hem siber saldırı hem siber savunma alanında yetiştirilmesini önerdi ve bu şekilde ülkenin ileride kritik siber saldırılara karşı daha hazırlıklı olacağını söyledi.

Yapılan bir güvenlik konferansında konuşan InGuardians güvenlik şirketi danışmanı Ed Skoudis, Çin ve Güney Kore gibi ülkelerin yetenekli çocukları bulabilmek için bilgisayar korsanlığı yarışmaları düzenlediklerini belirtti ve Amerika'da da çocukların lise ve üniversitede bu alanlara kaydırılması gerektiğinin altını çizdi: "Bunun için ilgi çekecek ve hem saldırı hem koruma amaçlı bilgisayar güvenliğinin öğretildiği yaz kampları oluşturulabilir."

Skoudis'in böyle düşünmesinin sebebi ise son günlerde ortaya atılan, Amerikan'ın karşı karşıya kaldığı siber tehlikelerin ve terörist saldırıların paralel olduğu fikri. Özellikle Pentagona yapılan son başarılı saldırılar sırasında enerji ağı ve bir jet planı gibi stratejik verilerin çalınmış olması Amerika'da güvenlik danışmanları arasında oldukça huzursuzluğa yol açmış. Hatta kimileri bunun geceleri rüyalarına bile girdiğini belirtiyor. Güvenlik uzmanları tam bir çözüme ulaşamasalar da çözemeyecekleri konusunda ortaklaşmışlar: "Bir kişi birkaç yüz dolarla bir netbook alarak biraz çaba ve yetenekle milyonlarca bilgisayarı etkileyecek saldırılar geliştirebilir. Bunun önüne geçmek neredeyse imkânsız."

Okuyucu Yorumları