Yeni bir teknoloji ortaya çıktığında, her seferinde onun dünyanın sonunun habercisi olduğu söylenir. Sosyal ağların iletişim sanatını öldüreceği, Google Glass'ın herkesi ayaklı bir kameraya dönüştüreceği gibi felaket senaryolarına rastlamış olmanız muhtemel. İşte ortaya çıktığında kitleleri korkutan 11 teknoloji
1. Trenler: Stockton-Darlington Demiryolu 1825'te açıldığında, çoğu kişi insan vücudunun saatte 30 milden (48 km/saat) hızlı gitmeye dayanamayacağını düşünüyordu. Böyle bir hız, vücudunuzun erimesine neden olarak sizi öldürebilirdi.
2. Telefonlar: Telefonlar herkes tarafından hoş karşılanmamıştı. Bazı yaşlı insanlar, ona dokununca elektrik çarpılacaklarını düşünmüşler; bazı erkekler ise karılarının çok fazla dedikodu yapacaklarından endişe etmişlerdi. İsviçre'de vaizler telefonun bir şeytan icadı olduğunu söylemişti.
3. Televizyon: Hepimiz, göz sağlığımız için TV'den uzakta oturmamız gerektiğine dair öğütlerle büyüdük. Ancak aslında ateş olmayan yerden duman çıkmamıştı: General Electric, 1960'ların sonlarında zararlı X-ışınları yayan bozuk TV'ler sevk etmiş; bunun sonucunda yetkililer TV'lere çok yakın oturmamamız gerektiğini söylemişlerdi. General Electric sorunu çözse de, korku yerinde kaldı.
CRT monitörler, Wi-Fi, 2.000 yılı...
4. CRT monitörler: 2000'lerin ortalarında CRT monitörlerin hamile kadınların çocuk düşürmesine neden olduğuna dair endişeler vardı. İlk araştırmalar böyle bir bağlantı bulamasa da TCO93 ve TCO95 standartları, CRT radyasyonunu daha alt seviyeye çekti.
5. Wi-Fi: Bazı kullanıcılara göre kablosuz ağ donanımları, "elektrohassasiyet" ve kanser gibi kötü yan etkilere sahipti. Ancak Wi-Fi'ın herhangi bir olumsuz etkisi olduğuna dair elle tutulur bir kanıt yok.
6. 2.000 yılı hatası: Bilgisayarların iki haneli yılları temel alması, 2.000 yılına girerken uçakların düşmesine, asansörde sıkışıp kalmamıza ve her tür kıyamet senaryosunun gerçekleşmesine neden olacaktı. Sonuçta hiçbir şey olmadı. Ya Y2K hatasına karşı savaşanlar iyi bir iş çıkardı, ya da tüm bunlar birer palavradan ibaretti.
7. Robotlar: Robotlar her yere yayılıp, işlerimizi elimizden alacaklardı. Aslında bu bir bakıma gerçek oldu, dijital teknoloji ATM'lerden süpermarket çalışanlarına her tür alanda insanların yerine geçti. Amazon şu sıralar her işini robotlarla görmenin peşinde, Google'ın kendi giden arabaları ve Japon'ların bakım robotları ise insanları gereksiz hale getirmek üzere.
Klonlama, ses kayıt cihazları...
8. Klonlama: 1997'de Dolly'nin klonlanmasının ardından ABD'li fizikçi Richard Seed, ilk insanı 18 ay içinde klonlayacaklarının sözünü vermişti. Üstelik ilk klon, Seed'in kendisi olacaktı. Ancak şu an dünyada hala bir adet Seed var ve insan klonlama, henüz filmlerden dışarıya çıkabilmiş değil.
9. Ses kayıt cihazları: 1980'lerde ucuz kaset kayıt cihazlarının yükselişi, müzikleri radyodan kaydedebilmek anlamına geliyordu. Bu ise müzik işini tamamen öldürebilirdi. Böyle bir şey olmadı, ancak bu korku, dijital kayıt yöntemi DAT ortaya çıkar çıkmaz ABD tarafından engellenmesine sebep oldu. Bu engel işe yaramadı çünkü birkaç sene sonra internet ve Napster, neredeyse tüm sektörü yerle bir etti.
10. VHS video kayıt cihazları: ABD yönetiminden video kayıt cihazlarının yasaklanmasını isteyen Motion Picture Association of America'dan Jack Valenti'ye göre teknoloji, film sektörünün "kanayıp, kanayıp, kan kaybetmesine" neden olacaktı.
Aksine videolar, video kaset satışları için dev bir sektör oluşturarak film sektörünü kurtardılar.
11. SMS konuşmaları: 2003'te kısa metin mesajlarının İngilizce dilini öldüreceği düşünülüyordu. Ancak böyle bir şey olmadı, çocuklar kendi kısaltmalarına ve argolarına daha önceleri de sahiplerdi.