Trump'tan bitcoin sözü: Göreve gelirsem...

Donald Trump Nashville’de yılın en büyük bitcoin konferansına katıldı. Beyaz Saray’dayken bitcoin’e çok da sıcak bakmayan Trump bu kez tam tersi mesajlar verdi. Trump, ABD'yi "gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü" olmasını sağlamayı planladığını açıkladı.

Trump'tan bitcoin sözü: Göreve gelirsem...

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Cumartesi günü düzenlenen bir Bitcoin konferansında, ABD'nin sektöre hakim olması gerektiğini, aksi takdirde Çin'in hakim olacağını söyledi. Trump, "Kripto ve bitcoin teknolojisini benimsemezsek, Çin benimseyecek, diğer ülkeler benimseyecek. Onlar egemen olacak ve Çin'in egemen olmasına izin veremeyiz. Zaten çok fazla ilerleme kaydediyorlar" dedi.

GÖREVE GELİRSEM

Trump, konuşmasında yaklaşık 175 milyon insanın Bitcoin ve kripto para birimiyle ilgilendiğini belirterek Biden yönetimini kripto para birimine ilişkin düzenlemelei nedeniyle eleştirdi. Trump, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) Bitcoin'i yok ettiğini savunarak "Göreve geldiğim ilk gün Gary Gensler'i kovacağım ve yeni bir SEC başkanı atayacağım" diye konuştu.

'ASLA SATMAYIN'

Trump, göreve gelirse 'kripto para başkanlık danışma konseyi kuracağını' ve ABD hükümetinin halihazırda elinde bulundurduğu kripto paraları kullanarak ulusal bir Bitcoin "stok"u oluşturacağını söyledi. “Hükümetimiz çok uzun süredir her bitcoin kullanıcısının ezbere bildiği temel kuralı ihlal ediyor: Asla bitcoin’inizi satmayın” diyen Trump şöyle devam etti: "Seçilirsem, yönetimimin Amerika Birleşik Devletleri'nin politikası, ABD hükümetinin şu anda elinde bulundurduğu veya gelecekte edineceği tüm bitcoin'in %100'ünü elinde tutmak olacak" dedi. Trump, bunun stratejik ulusal Bitcoin stokunun çekirdeğini oluşturacağını ifade etti.

ABD başkan adayı "Amerika'nın ihtiyaç duyduğu ve vatandaşlarımızın hak ettiği inovasyon ve Bitcoin yanlısı başkan olacağım." diye konuştu.

Trump, konuşmasında bir dizi kripto dostu vaat sıralayarak, Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in “kripto karşıtı haçlı seferini” ortadan kaldırma sözü verdi. Trump, “Kurallar sektörünüzden nefret edenler tarafından değil, sektörünüzü sevenler tarafından yazılacak” dedi.