Trump’ın sosyal medya uygulamasına Google’dan yasak

Truth Social uygulaması yetersiz denetleme politikaları nedeniyle Google Play Store’da yer alamıyor

Trump’ın sosyal medya uygulamasına Google’dan yasak

Eski ABD başkanı Donald Trump'a ait olan Trump Media and Technology Group tarafından oluşturulan ve desteklenen sosyal medya platformu Truth Social, Google Play Store'da yer alamıyor. ABD'deki akıllı telefonların neredeyse yarısı uygulamayı indiremiyor.

Google'ın ana şirketi Alphabet Inc., Truth Social uygulamasını Google Play Store üzerinden dağıtım için henüz onaylamadı. Google Play Store'da Truth Social uygulamasının neden olmadığı sorulduğunda, sosyal medya platformunun CEO'su Devin Nunes, kararın Google'a ait olduğunu söyledi. Geçen hafta, Google’ın uygulamanın dağıtımını engelleyen politikaları nedeniyle açılamadığını belirtti.

Google, uygulamanın kullanıcılar tarafından oluşturulan fiziksel tehditler ve şiddete teşvik gibi içeriği denetlemek ve yasaklamak için etkili sistemlerden yoksun olduğunu iddia ediyor. Basitçe söylemek gerekirse, Google’ın iddiasına göre Truth Social Google Play Store hizmet şartlarını ihlal ediyor, bu nedenle de kullanıcılara sunulamıyor.

Google, içerik sorunları çözülene kadar Truth Social uygulamasının Play Store'da yayınlanmasına izin vermeyecek. Truth Social, Google'ın endişelerini kabul ettiğini ve bu sorunları ele almak için çalıştığını belirtti.

Truth Social, Twitter'a bir "ifade özgürlüğü" alternatifi olarak oluşturuldu ve tanıtıldı. Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter yasağının, platformun açılmasının ardındaki neden olduğuna kuvvetle inanılıyor.

Bu arada, Truth Social bu yıl Şubat ayından bu yana Apple App Store'dan indirilebiliyor.