Toyota'dan tamamen elektrikli Land Cruiser: Toyota Land Cruiser Se

Toyota, tamamen elektrikli Land Cruiser SUV konseptini tanıttı. Ek olarak, açık hava etkinlikleri için tasarlanmış bir elektrikli kamyonet ve daha başka mobilite çözümleri de görücüye çıktı.

Toyota'dan tamamen elektrikli Land Cruiser: Toyota Land Cruiser Se

Toyota, 2023 Japonya Mobility Show'da tamamen elektrikli Land Cruiser SUV konseptini sergiledi.

Toyota Land Cruiser Se, uzun kaputu, kıvrımlı ön camı ve siperlikli arka lamba tasarımına ve yuvarlak arka uca sahip köşeli bir tekne benzeri görünüme sahip. Yedi koltuklu konsept, 120.08 inç dingil mesafesine sahip ve 202.76 inç uzunluğunda, 78.35 genişliğinde ve 67.13 yüksekliğinde. Dingil mesafesi yaklaşık 112 inç olan ve içten yanmalı motorla çalışan 2024 Land Cruiser'dan daha geniş bir duruşa ve daha kısa bir yüksekliğe sahip.

Tekerlekler arasındaki fazladan boşluk muhtemelen bir bataryaya karşılık geliyor ve tasarımın geri kalanı, dijital yan ayna kameralarına kadar aerodinamiğe öncelik verecek şekilde inşa edilmiş. Toyota, elektrikli araçların sessizliğinin, kentsel alanlarda sürüş sırasında rahat bir kabin alanı yaratmaya yardımcı olduğunu söylüyor. Toyota ayrıca Land Cruiser Se'nin engebeli arazilerde de kullanılabileceğini söylüyor.

Toyota EPU

Se'ye ek olarak Toyota, EPU adında, açık hava etkinlikleri için tasarlanmış ve kabini arka kısma açılabilen orta boy bir elektrikli kamyonet konsepti de sunuyor. 199,61 inç uzunluk ve 75,2 inç genişliğinde olan kamyonet, Rivian'ın R1T adlı kamyonetinden daha yalın bir tasarıma sahip.

Toyota Juu

Bu iki konsept araca ek olarak, Toyota'nın dikkat çekici bir kişisel ulaşım aracı da var: Merdiven inip çıkabilen elektrikli "Juu" tekerlekli sandalye. Ayrıca dünya dışına çıkmak isteyenler için de Toyota'nın kayalık dünya dışı cisimleri aşmak üzere tasarlanmış bir Uzay mobilite prototipi de bulunuyor. İki kişilik uzay ATV teknolojisi, otomobil üreticisinin gelecekte geliştirmekte olduğu Lunar Cruiser aracında kullanılacak.