Toshiba Gitti, Dynabook Geldi!

Bir döneme damgasını vuran Toshiba notebook'lar, yakın gelecekte bambaşka bir marka ile karşımıza çıkacak!

Toshiba, tarih oldu

Toshiba, geride kalan birkaç yıldır PC pazarında pek de parlak günler geçirmedi. Japon devi, geçtiğimiz yıl aldığı kararla da, PC bölümünü diğer bir Japon devi olan Sharp'a satmıştı. Ancak bu bölüm, her ne kadar Sharp çatısı altında olsa da, faaliyetlerine "Toshiba Client Solutions" ismi ile devam ediyordu.

Dün yapılan açıklama ise, artık bu ismin tarih olduğunu resmen ilan etti. Şirket tarafından yapılan açıklamada, bölümün, en azından şimdilik ABD'de geçerli olmak üzere, Dynabook Americas olarak yeniden isimlendirildiği duyuruldu. Dynabook, zaten şirketin alt markalarından biriydi ve şimdi, şirket ismi olarak tescillenmiş oldu.

Dynabook markasının önümüzdeki aylarda Avrupa ve diğer bazı bölgelerde de hayata geçirilmesi bekleniyor. Ama o zamana kadar, piyasada Toshiba markalı pek çok bilgisayar görmeye devam edeceğiz. 2019 yılının ikinci yarısından başlayarak, yine önce ABD'de olmak üzere, Toshiba markası yerini Dynabook markasına bırakacak ve yeni laptop modelleri bu marka ile raflara çıkacak.

Okuyucu Yorumları