TOP 10: En iyi iş telefonları burada!

CHIP Online en iyi iş telefonlarını test ettti. Merakınızı gidermek için TOP 10 listemize buyurun...

İş telefonları testte

Güncel bir iş telefonu sayısız Office fonksiyonu ve veri aktarım özelliği sayesinde çoğu durumda web erişimi olan bir laptop'un yerini tutabiliyor. Sizlere iş kullanımına uygun güncel telefonların en iyilerini tanıtacağız.

Dışarıda da metin düzenleme, tablo hesaplamaları gibi iş uygulamalarından vazgeçmek istemiyorsunuz. Ayrıca e-posta istemcisi ve hızlı bir web erişimine de ihtiyacınız var. Özellikle de web erişimi için sürekli notebook'unuzu yanınızda taşımak istemiyorsunuz. Hepsi doğru, değil mi? O zaman modern iş telefonlarına yönelmeniz kaçınılmaz hale geliyor.

Her zevke göre
Bir iş telefonu arıyorsunuz ve sizin için telefon, veri, düzenleyici özelliklerinin tam takır olması mutlimedya özellikleri sunmasından daha önemli. Ya da Office gücü yüksek olan ve mobil eğlenceye yatkın hepsi-bir-arada çözüm mü arıyorsunuz? Top 10 listemizde her amaca uygun cihazı tanıtacağız.

Test birincisi: Nokia E90 Communicator

Test birincisi: Nokia E90 Communicator
Nokia E90 Communicator: Güncel iş telefonları arasında en iyisi.

Nokia E90 iş telefonları arasında bir numara. Birçok Office özelliği sayesinde notebook'tan rahatlıkla vazgeçebilirsiniz.

Sürekli, hızlı bir şekilde istediğiniz an en yeni e-postalara ulaşmak, internette sörf yapmak veya Office dokümanlarını düzenlemek ve oluşturmak: E90 tüm bunların hepsini HSDPA, WLAN, devasa ekran ve QWERTY ekranı ile mümkün kılıyor. İş telefonu bunlara ek olarak çalışma takımları tanımlayabiliyor, bunları yönetebiliyor ve tüm iletişim kanalları için erişime açık hale getirebiliyor.

E90'ın e-posta istemcisi IMAP, POP3 ve SMTP hesaplarını destekliyor. Bunlara ek olarak telefon Push-Mail'e uygun hale getirilebiliyor. Beraberinde verilen bellek kartı ile beraber toplam 620 MB boş alanınız bulunuyor; bir sürü doküman ve yüksek çözünürlüklü fotoğraf için yeterli. Zira E90'ın 3 Megapiksellik bir kamerası var.

Mobil Office
QuickOffice sayesinde Word, Excel ve Powerpoint dosyalarını düzenlenebiliyor. Geniş kişi listesi yönetimi sayesinde fotoğraflar ile çalışabilirsiniz. Takvim ve görev yönetimi birbiri ile sıkı bir şekilde birleşmiş.

Navigasyon için entegre GPS alıcı sunuluyor. Randevuları, yapılacakları ve notları kolayca yönetebiliyorsunuz ve USB, Bluetooth veya kızılötesi üzerinden PC ile eşitleyebiliyorsunuz. Yapılan testte çift ekranlı akıllı telefon son derece büyük bir konfor sundu.

Fiyat: 545,00 € + KDV

Uygun fiyat: Nokia E61i

Uygun fiyat: Nokia E61i
Nokia E61i: Uygun fiyata çok donanım.

Tüm veri özelliklerinin yanında kolay kullanım ve uzun pil süresi birleşiyor: E61i enerjisi hemen bitmeyen bir Office uzmanı.

Uygun fiyata birçok özelliğe sahip olabileceğiniz iş telefonlarından bir tanesi Nokia E61i. Özellikle veri fonksiyonları en güncel seviyede: UMTS, WLAN, Bluetooth, USB ve kızılötesi cihaza entegre edilmiş. Sadece veri turbosu HSDPA'dan feragat edilmiş. Ama bunun yerine cihazın arkasında fotoğraf çekmekten fazlasını yapabilen 2 Megapiksellik bir kamera bulunuyor.

E-postaları çağırmak, Office eklerini almak (Word, Excel ve Powerpoint), göstermek veya bunlarını bir kısmını düzenlemek; bunların hiç biri sorun değil. Randevular, yapılacaklar ve notlar kolay bir şekilde yönetilebiliyor ve evdeki PC ile eşitlenebiliyor. Testte bu sayılanların hepsi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi.

Hızlı veri aktarımı
Bağlanabilirlik konusunda E61i etkilemeyi başarıyor: 3 MB'lık bir MP3 dosyası veri kablosu ile 3 saniyede PC'den cep telefonuna ulaştı. Daha da fazlası var: UMTS ile mobil internete hızlı bir şekilde bağlanılabiliyor. Eğer kablosuz bir ağ bulursanız WLAN desteği sayesinde World Wide Web'e erişebiliyorsunuz.

Güvenli bağlantılar için bir VPN istemcisi var. Buna ek olarak E61i dönüştürücü (para birimi, ölçü birimleri) ve hesap makinesine de sahip. Fare imleci ve UMTS sayesinde tarayıcıda hızlı bir şekilde istediğiniz yere gidebiliyorsunuz. Fabrika çıkışı olarak 60 MB boş depolama alanı mevcut. Eğer bu yetmezse miniSD bellek kartı ile takviye yapabilirsiniz. Cüzdanınız da bu duruma sevinebilir, zira E61i'yi kontratsız olarak 375,00 € + KDV'ye bulmanız mümkün.

Fiyat: 375,00 € + KDV.

Top 10'a genel bir bakış

Top 10'a genel bir bakış
Nokia E71: İş telefonları arasında ikinci sırada.

İlk beş sırada Nokia, Samsung ve HTC'nin telefonlarını bulabilirisiniz. Hayret verici: Ancak beşinci sıradan sonra Blackberry ve Palm gibi sadece iş odaklı cep telefonu üreten firmalar geliyor.

Dışarıdan cep telefonu gibi gözüküyorlar ama içlerinde bir notebook var. Test birincisi Nokia E90 Communicator bir iş gününde ihtiyacınız olabilecek tüm özellikleri sunuyor. Her şeyden önce çok iyi iç ekranı ve büyük klavyesi ile cep telefonu ile çalışmayı kolaylaştırıyor. Uygun fiyatlı Nokia E61i bu kadarını yapamıyor. Fakat bunun yerine Office uzmanına 300 Euro karşılığında sahip olabiliyorsunuz.

Biraz daha fazlasını ödeyebilenler için ikinci sıradaki E71 ile verilen para karşılığında maksimum performans elde edilebilen bir iş telefonu olabilir. Taşınabilirlik ve donanım gibi alanlarda yüzde 100 tatmin sağlıyor. Elbette Office özellikleri gibi iş telefonları için vazgeçilmez olan unsurlar eksik edilmemiş.

Samsung pil süresi konusunda oldukça dayanıklı olan SGH-i780 ile podyuma adım atıyor. Windows tabanlı i780 iş kullanımı için ilgi çekici her şeyi sunuyor: 54 MBit/saniyeye kadar WLAN, EDR destekli Bluetooth ve A2DP stereo profilinin yanında HSDPA Phase II de donanım listesi içinde yer alıyor.

Toplam sonucu genel bir bakış şeklinde görmek istiyorsanız resim galerimize buyurun.

Okuyucu Yorumları