Küresel anlamda sürdürülebilir bir oyun geliştirme ekosistemi yaratmaya odaklanan tiplay studio, oyun geliştirmek isteyenler için hayata geçirdiği çıraklık programıyla istihdam yaratarak sektörün büyümesine katkı sağlıyor. Herhangi bir deneyim ve diploma şartının aranmadığı programa katılmak isteyenleri en fazla 6 ay süren bir eğitim süreci bekliyor.
Oryantasyon sürecinde deneyimli koçların gözetimi altında çalıştıkları projeler üzerinde teknik konuları öğrenmeye başlayan adaylar, detaylı bir eğitim ve oryantasyon sürecinin ardından yeterli uygulama tecrübesi edinmiş hale geliyor. Teknik liderlerin desteğiyle bilgi ve becerilerini uygulamaya döken adaylar, “inisiyatif al - uygula - paylaş” metoduyla projelerini finalize ediyor.
Teknik eğitimler atölye çalışmaları ile destekleniyor
Adaylar, ‘AppStore ve PlayStore oyunları için üretim süreçleri’, ‘oyunların üretim sürecinde dikkat edilmesi gereken sanatsal konular’ ve ‘yayın süreçleri’ gibi atölyelerle de destekleniyor. En fazla 6 ay süren teknik eğitim, atölye ve oyun üretim çalışmalarının ardından adaylar performanslarına göre değerlendiriliyor. İstenilen kalitede oyunlar üretebilen, profesyonel gelişimini çıraklık seviyesinin üstüne taşıyan ve şirket kültürüne uygunluğu kabul edilen adaylar istihdam ediliyor.
Mehmet Umut Ermeç: Amacımız daha çok istihdam yaratmak
Geliştirdikleri programla Türk oyun sektörünün geleceğine katkı sağlarken istihdam yaratmayı hedeflediklerini belirten tiplay studio CEO’su Mehmet Umut Ermeç, “Çıraklık programımızdan mezun olan arkadaşlarımız halen kurumumuz bünyesinde; lead, mid ve junior seviyelerinde çalışmaya devam ediyor. tiplay studio'nun ürettiği oyunların önemli bir bölümü çıraklar tarafından üretilmekte. Çıraklıktan junior’lığa geçiş oranımız ise yüzde 90’lar seviyesinde. Bugüne dek toplamda 29 kişi istihdam ettik, hedefimiz istihdam sayısını yıl sonuna kadar 50’ye taşımak” dedi.