Tim Cook’tan herkesi gülümseten cevap: “Annene bir iPhone satın al”

Apple CEO’su Tim Cook, bir gazetecinin kendisine sorduğu soruya herkesi gülümseten bir cevap verdi: “Annene bir iPhone satın al.”

Tim Cook’tan gülümseten cevap: “Annene bir iPhone satın al”

The Verge’ün haberine göre Tim Cook, bir gazetecinin RCS metin mesajlaşmasıyla ilgili sorusuna iPhone satın almalarını önererek yanıt verdi. Apple'ın iPhone ve Android kullanıcıları arasındaki iletişimi nasıl iyileştirebileceği sorulduğunda, "Kullanıcılarımızın buna çok fazla enerji harcamamızı istediğini duymuyorum" dedi. Gazeteci, Android kullanan annesine belirli videoları gönderemediğini söylediğinde Cook, "annene bir iPhone satın al" dedi ve herkesi gülümsetti.

Ortak bir akıllı telefon mesajlaşma formatı hakkında tartışmalar bir süredir devam ediyor. Google, iOS ve Android kullanıcıları arasında daha iyi birlikte çalışabilirliğe izin vermenin bir yolu olarak uzun süredir RCS'yi (Zengin İletişim Hizmeti) tanıtıyor, hatta geçen ay Apple'a bu konuda çağrı bile yapmıştı. Bunu yapmak, bir Android telefondan bir metin mesajı aldıklarında iPhone kullanıcıları tarafından görülen korkunç "yeşil balon"un ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir.

Apple, Android kullanıcılarına iMessage sunmaya devam ediyor. Eski pazarlama şefi Phil Schiller ise, iMessage'ı Android'e taşımanın Apple’a yardım etmekten çok zarar vereceğini açıklamıştı. Yani Apple’ın iPhone’ları için iMessage’dan vazgeçme niyeti, en azından şimdilik pek yok.

Cook, Apple'ın "bu noktada" RCS'yi ele almadığını ama fikri tamamen de dışlamadığını söylüyor. Yine de, kullanıcıların çok büyük bir kısmı Telegram, WhatsApp ve Signal gibi SMS dışı uygulamaları tercih ettiği için, konunun öncelikli olmadığını kabul etmeliyiz.