Tim Cook, Apple ve Glass hakkında konuştu!

Apple CEO'su Tim Cook, Google Glass'tan Apple'ın planlarına en merak edilen soruları cevapladı!

Apple'dan dev ipuçları!

Apple'ın yıllık geliştirici konferansı WWDC'ye daha iki hafta var. San Francisco'da yapılacak etkinlikten önemli yenilikler çıkması bekleniyor, ancak AllThingsD'nin 11. yıllık konferansında konuşan Apple CEO'su Tim Cook, şimdiden bazı ipuçları verdi.

Cook, Apple'ın gelecekle ilgili planları hakkında ağzını sıkı tutmayı tercih etse de yakın zamanda çıkabilecek Apple ürünleri ve Apple politikaları hakkında konuşmaktan geri durmadı. Tecrübeli muhabirler Kara Swisher ve Walt Mossberg'in karşısında sorulara cevap veren Cook, Google Glass ile ilgili bir soruya gözlüğün belirli piyasalar dışında ilgi çekmeyeceği cevabını verdi. "Gözlük takıyorum, çünkü takmak zorundayım" diyen Cook, gözlük sahiplerinin gözlüğün hafif ve çok rahat olmasını istediklerini vurguladı.

Ancak konuşmasına şu cümleyle devam eden Cook, giyilebilir teknolojiye hiç de karşı değil: "Bence giyilebilir teknolojiler inanılmaz derecede ilgi çekici. Bu çok derin bir alan olabilir." Giyilebilen "başarılı" bir teknolojiye örnek olarak ise Cook, giydiği Nike+ Fuelband'i gösterdi.

Mossberg'in "bilek/saat" konusundaki sorularına ise Cook, "bileğe takılan bir teknoloji ilginç olabilir... İnsanları bir şey giymeye ikna etmek istiyorsanız, o şeyin inanılmaz olması gerekiyor. 20 yaşında gençlerden oluşan bir odaya 'saat takıyor musunuz' sorusunu sorsak, sanırım kimse elini kaldırmazdı."

Tim Cook'tan müjdeli haberler ve fazlası!

Tim Cook'tan müjdeli haberler ve fazlası!

Cook'tan müjdeli haberler ve fazlası

Tim Cook, Apple'ın API'larını daha açık bir hale getireceğinin haberini de verdi. Ancak Cook, bu açılmanın kullanıcıların deneyimini kötü etkileyecek kadar çok olmayacağını vurguladı. Cook'a yöneltilen rakip cihazlardaki Swype ve SwiftKey veya giriş ekranı gibi farklı deneyimlerle ilgili bir sorunun üzerine CEO, Apple'ın şu anki kısıtlayıcı politikasını savundu ve şunları söyledi: "Müşterilerimiz bazı tercihleri onların yerine yapmamız için bize para veriyor." Kısacası (jailbreak'siz) iPhone'da farklı klavye seçeneklerini şimdilik hayal etmemeniz gerekiyor.

Kara Swisher'in iOS 7'nin büyük bir değişlik getirip getirmeyeceği konusundaki soruya ise Cook, "bunun kararını size bırakacağım ve evet, bu işte Jony Ive gerçekten de kilit öneme sahip" cevabını verdi.

Apple Maps hakkındaki bir soruya ise Cook, şöyle cevap verdi: "Batırdık. Büyük geliştirmeler var ama henüz sonuca ulaşmadık. Daha yapacağımız şeyler var."

Apple'ın Android için bir uygulama geliştirip geliştirmeyeceği sorusuna ise Cook'tan şöyle bir cevap geldi: "Bununla ilgili dini meselelerimiz yok. Bunu yapmanın bir anlam taşıyacağını düşünürsek, yaparız."

Okuyucu Yorumları