TikTok'a inanıp ATM'den bedava para çekmeye çalışan "süper zekalılara" hapis yolu göründü

Sosyal medyada, TikTok'ta gördüğü her şeyi gerçek sanan "süper zekalı" bir kullanıcı kitlesi, polis tarafından ATM'lerde hırsızlık girişimi suçundan aranmaya başlandı.

TikTok'a inanıp ATM'den bedava para çekmeye çalışan "süper zekalılara" hapis yolu göründü

ABD'de kısa bir süre önce viral olan TikTok videoları yüzünden, çok sayıda TikTok kullanıcısı hırsızlık girişimi suçuyla polis tarafından aranmaya başlandı. Eğer yakalanırlarsa, yıllarca hapis yatma riski bulunuyor.

Bu TikTok akımı, güvenlik konusunda büyük açıkları olan ABD bankalarının bu açıklarını kullanmak üzere, "güya" bir şaka olarak başlamıştı. Akıma göre, bir kullanıcının gerçekte sahip olmadığı bir para için çek yazarak bunu Chase Bank'ın ATM'lerinde "para yatırma" işleminde kullanması durumunda, ATM çekin durumunu kontrol etmeden kullanıcının hesabına bu çek miktarını bakiye olarak geçiriyordu. Çekin durumu anlaşılmadan önce kullanıcı bakiyesinden para çektiğine aslında karşılığı olmayan sahte çeki paraya çevirmiş oluyordu.

Ancak sorun şu ki, bu "süper zekalı" TikTok kullanıcıları aslında kendi banka hesaplarını soymaya kalkıştılar ve banka durumu anlar anlamaz, önce banka hesaplarına çekilen para kadar eksi bakiye yazdı, ardından da savcılığa başvurdu.

Banka yetkilileri bu "aptalca" TikTok akımına kanıp yöntemi deneyen herkesi savcılığa hırsız olarak şikayet etti ve şimdi ABD polisi ve savcıları bu TikTok kullanıcılarının peşinde.

Adres ve iletişim bilgileri bankanın elinde

Üstelik tüm adres ve iletişim bilgilerine sahip olan kendi bankalarını soymaya kalkıştıkları için emniyet güçleri de bu TikTokçuları, eliyle koymuş gibi buluyor. Zira bir çoğu evde kanepesinin üzerinde uzanmış ve TikTok'taki dans videolarına, canlı yayınlara like atmakla meşgulken "enseleniyorlar."

Bu TikTok videosunu kaç kişi ciddiye alarak çalıştığı bankayı dolandırabileceğini sandı, net olarak belli değil ama banka içinden sızan bilgilere göre, binlerce kişi hakkında suç duyurusu yapılmış durumda.

Yani TikTok'ta dans videosu seyrede seyrede gerçek dünyadan bağı kopmuş sayısız insan, banka ATM'sine yatırdığı bir milyon dolarlık sahte bir çekten sonra ATM'den on binlerce dolar para çekip hiçbir sorun yaşamadan hayatına devam edeceğine gerçekten inanmış görünüyor. Ancak hayal dünyalarına artık "Prison Break" dizisinde izledikleri senaryoyu nasıl gerçeğe dönüştüreceklerini düşünerek hapishanede devam edecekler gibi görünüyor.

Peki sizce bu olay, sosyal medyanın insanları "aptallaştırdığına" dair bir kanıt olabilir mi, yoksa halihazırda zaten pek zeki olmayan insanların sosyal medya kullandıklarında kendilerine ve çevrelerine ağır zarar verebileceğinin bir ispatı mı? Yorumlarınızı bekliyoruz...