The Mortuary Assistant İncelemesi: Morgta tek başınıza çalışır mıydınız?

Simülasyon ve doğaüstü unsurları başarılı bir şekilde harmanlayan övgüye değer bir korku oyunu. Oynarken tüyleriniz diken diken olacak!

Sizi en çok ne korkutur? Zombiler, vampirler, uzaylılar, hayaletler, canavarlar gibi kurgu korku öğeleri mi yoksa gerçek dünyada olabilecek seri katiller, mezarlıklar, morglar ve ölüler gibi kavramlar mı? Tümü, aslında aynı ortamda olmak istemeyeceğimiz şeyler… Ancak sinemada ve oyun dünyasında durum farklı ve bu türü sevenlerin sayısı pek de az değil. Eğer siz de onlardan biriyseniz okumaya devam edin. Çünkü bu incelememizin konusu olan The Mortuary Assistant sıra dışı konusu ile diğer korku oyunlarından ayrışıyor ve belirtmek isteriz ki incelerken daha önce hiçbir korku oyununda yaşamadığımız kadar tedirgin olduk. Gerçekten tüyleri diken diken eden bir deneyim sunuyor.

The Mortuary Assistant aslında yeni bir oyun değil. 2022 yılında PC’ye çıktığında Steam listesinin en çok satanlarındaydı ve 2 yıl sonra şimdi de konsol oyuncularını korkutmak için geri dönüyor. Konsol sürümüne hata düzeltmeleri ve kararlılık ile ilgili iyileştirmelere ek olarak yeni korku öğeleri de eklenmiş. İsmi üzerinde oyun, morg görevleri ve doğaüstü unsurları benzersiz bir şekilde harmanlamasıyla dikkat çeken birinci şahıs bir korku simülasyonu.

Gerekli malzemelerin yerini öğrenin
DarkStone Digital tarafından geliştirilen The Mortuary Assistant, adli tıp bölümünden mezun olan Rebecca Owens’ın yerel bir morgda stajını tamamlamak için kasabasında kalmaya karar vermesi ile başlıyor. İşimizin “tatsız” detaylarını öğrendiğimiz giriş bölümünde her şey yolunda gibi görünse de ilk yalnız kaldığımız andan itibaren aslında öyle olmadığını anlıyoruz. Elbette bir morg asistanı olarak çalışmak da yeterince rahatsız edici olsa da üzerine bir de doğa üstü olaylar pek yardımcı olmuyor.

Bu arada başlangıç aşamasında gerekli şeylerin hangi odada ve dolapta olduğunu öğrenmenizi tavsiye ederiz. Sonra zamana karşı yarışırken eliniz ayağınıza dolaşmaz. The Mortuary Assistant, geleneksel korku unsurlarını simülasyon oynanışıyla birleştiriyor. Asli görevimiz cesetleri tahnit etmek. Cesedin temizlenmesi, kesikler açılması ve tahnit sıvısının enjekte edilmesi gibi bir dizi ayrıntılı ve gerçekçi adımı içeren bu süreçler, hem eğitici hem de rahatsız edici… Ancak sürükleyici bir deneyim yaratmayı başarıyor.

Oyunun benzersiz bir özelliği de doğaüstü kurgusu. Rebecca olarak hangi cesedin bir iblis tarafından ele geçirildiğini tespit etmek zorundayız. Bu, ince ipuçlarını ve çevredeki değişiklikleri gözlemlemeyi içeriyor ve oyuna bir gizem ve gerilim katmanı ekliyor. The Mortuary Assistant ayrıca mantıksal düşünme ve detaylara dikkat gerektiren bulmacalar da içeriyor.

Bir bağımsız oyuna göre çok iyi görünüyor
Görsel olarak “The Mortuary Assistant”, özellikle bağımsız bir oyun olarak değerlendirdiğimizde iyi bir grafik deneyimi sunuyor. Morg ortamı, ürkütücü atmosfere katkıda bulunan yüksek düzeyde ayrıntıyla işlenmiş. Bununla birlikte, düşük kalitedeki bazı dokular ve zaman zaman yaşanan grafiksel aksaklıklar gibi bazı teknik sorunlar da yok değil.

Sesler ise oyunda çok önemli bir rol oynuyor ve korku deneyimini etkili bir şekilde artırıyor. Morgun ortam sesleri, ani ses yükselmeleri ile birleşerek gergin ve tedirgin edici bir ortam yaratıyor. Seslendirme övgüye değer, hikayeye ve karakter etkileşimlerine derinlik katıyor.

İblislerin bu küçük kasaba morgunda ne işi var?
Hikaye hem ilgi çekici hem de tüyler ürpertici. Küçük bir kasabanın morgunda geçen oyun; ölüm, travma ve şeytani ele geçirilme temalarını işliyor ve Rebecca'nın deneyimleri ile morgun sahibi Raymond ile etkileşimleri aracılığıyla ilerliyor. Derinleştikçe, morgun karanlık tarihi ve Rebecca'nın doğaüstü olaylarla kişisel bağlantısı ortaya çıkıyor. Ortam, dehşet ve merak duygusu uyandırmak için titizlikle hazırlanmış. Loş koridorları ve gizli sırlarıyla morg başlı başına bir karakter. Atmosfer, oyunun ışık ve ses kullanımıyla daha da geliştirilerek gerçekten sürükleyici bir korku deneyimi yaratıyor. Oynarken çoğu zaman bir odadan diğerine geçmeye bile çekiniyorsunuz.

Gerçekçi morg görevleri ve doğaüstü unsurların birleşimi oyuncuları diken üstünde tutuyor ve neyin gerçek olup neyin olmadığını sürekli sorgulatıyor. Oyunun çoklu sonu ve rastgele olaylar tekrar oynanabilirliğine katkıda bulunarak sizi farklı sonuçları keşfetmeye ve oyunun sunduğu tüm sırları ortaya çıkarmaya teşvik ediyor. Uzunluğu ise türüne uygun, fazla uzatmadan tatmin edici bir deneyim sunuyor.

Konsol sürümü performansı tatmin edici
Oyunu incelediğimiz Xbox Series S'te The Mortuary Assistant, kusurları olmasa da sağlam bir performans sunuyor ve sabit kare hızları ile hızlı yükleme süreleriyle çoğunlukla sorunsuz çalışıyor. Bununla birlikte, konsol sürümünde gamepad uyarlaması da sorunsuz bir şekilde yapılmış.

Sonuç
Özetle, The Mortuary Assistant simülasyon ve doğaüstü unsurları başarılı bir şekilde harmanlayan övgüye değer bir korku oyunu. Güçlü yönleri; sürükleyici oynanışı, atmosferik ortamı ve ilgi çekici anlatımında yatıyor. Oyun, özellikle konsol portunda bazı teknik sorunlardan muzdarip olsa da, korku meraklıları için Türkçe dil desteği ile değerli bir deneyim olmaya devam ediyor. Benzersiz ve tüyler ürpertici bir oyun arayanlar için sağlam bir seçim. Morg görevleri ve şeytani gizemlerin birleşimi, korku türüne yeni bir bakış açısı sunarak korku hayranlarının koleksiyonda olmayı hak ediyor.

70

Yayıncı DreadXP
Geliştirici DarkStone Digital
Platform Xbox Series S/X, Xbox One, PC, PS5, PS4, Switch
Tür FPS, Korku
Web www.dreadxp.com/the-mortuary-assistant-press-kit/